Prvi poraz Srbije: Mađarska slavila u Beogradu

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Beogradu od selekcije Mađarske rezultatom 2:1 (2:1) u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj

Srbija je povela autogolom Atile Salaja u 10. minutu. Mađarska je do trijumfa stigla golovima Barnabasa Varge u 34. i Vilija Orbana u 36. minutu.

Litvanija i Crna Gora igrale su ranije večeras u Kaunasu bez pobednika, 2:2. Mađarska je prva na tabeli grupe G sa 10 bodova, dok je Srbija druga sa sedam. Crna Gora na trećem mestu ima pet, dok su Litvanija i Bugarska osvojile po dva boda.
Srbija će u nedelju gostovati Litvaniji, Crna Gora će u Podgorici dočekati Bugarsku, dok je Mađarska slobodna u narednom kolu.

Mađarska je prva zapretila na večerašnjem meču, ali je Srbija povela u 10. minutu. Sergej Milinković-Savić je počeo akciju i loptu dodao do Dušana Tadića. Usledio je pas do Dušana Vlahovića, koji je šutirao prema golu, ali je lopta pogodila Salaja i završila je u mreži mađarskog tima.

Srbija je potom propustila nekoliko prilika preko Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića. Mađarska je izjednačila u 34. minutu preko Varge. Golman Srbije Vanja Milinković-Savić je prvo zaustavio udarac Rolanda Šalaja. Lopta se odbila do Šalaja, a onda ju je on prosledio do Varge, koji je pogodio mrežu "orlova". Mađarska je povela 2:1 samo dva minuta kasnije preko Orbana. Srbija je do kraja prvog poluvremena pokušala da izjednači, ali nije bilo promene rezultata.

Selektor Srbije Dragan Stojković je u poluvremenu obavio dve izmene. U igru su ušli Andrija Živković i Filip Mladenović, koji su zamenili Nemanju Radonjića i Kostića. Fudbaleri Srbije su zaigrali angažovanije u drugom delu meča, a Milinković-Savić je iz izgledne šanse u 54. minutu šutirao pored gola. Samo tri minuta kasnije velika prilika za Srbiju, a Denes Dibus je zaustavio udarac Vlahovića. U 60. minutu golman Mađarske je ovog puta zaustavio udarac Miloša Veljkovića.

Mađarska je u drugom poluvremenu odlučila da se brani, a "orlovi" su nastavili sa napadima.

Vlahović je propustio novu šansu u 69. minutu. Stojković je potom pokušao izmenama da promeni igru svog tima, a na teren su ušli Nikola Milenković, Ivan Ilić i Luka Jović. Srbija je do kraja meča imala više od igre, ali promene rezultata nije bilo iako su Nemanja Gudelj u 91. i Sergej Milinković-Savić u 93. minutu propustili velike šansa za izjednačenje.

Zbog kazne UEFA na utakmici između Srbije i Mađarske nije bilo navijača. Međutim, na tribinama stadiona "Rajko Mitić" bilo je više hiljada dece uzrasta od sedam do 14 godina iz osnovnih škola širom Srbije.

7. sep 2023 • 22:45

Kraj utakmice - Prvi poraz Srbije

Reprezentacija Mađarske je pobedila Srbiju rezultatom 2:1.

90' - Pet minuta nadoknade

Sudija je odredio da se meč produži još pet minuta.

86'- Piksi opet menja

Umesto dva Dušana - Tadića i Vlahovića u igru ulaze Luak Jović i Ivan Ilić.

75' - Ofsajd

Nađ je gađao u svoju stativu, ali je Živković bio u ofsajdu...

64'- Još jedna izmena

Iz igre je izašao Nemanja maksimović umesto koga je ušao Nikola Milenković.

46' - Počelo je drugo poluvreme

Selektor Srbije Dragan Stojković odlučio je da napravi dve izmene na startu drugog poluvremena. Mladenović i Živković ušli su u igru umesto Kostića i Radonjića. 

Poluvreme

Mađarska na odmor odlazi sa vođstvom od 2:1. Olako je Srbija za samo dva minuta ispustila prednost i sada mora da juri rezultat u nastvaku meča.

36' - Mađari vode

Mađarska uspeva da preokrene rezultat za samo dva minuta. Ovoga puta je strelac Vili Orban.

34' - Mađarska izjednačila

Tragičar kod prvog gola Roland Salai rešio je da se iskupi za grešku i postigne gol. Posle solo akcije šutirao je ka golu Vanje Milinković-Savića, koji je prvo uspeo da odbrani, ali kako se lopta odbila do mađarskog reprezentativca opet je šutirao za 1:1.

27' - Tandem iz El Hilala

Sergej Milinković Savić je pokušao dugom loptom da pronađe Aleksandra Mitrovića, ali nije bila laka lopta, prvi strelac Srbije nije uspeo da je prihvati...

10' - Srbija vodi!!!

Reprezentacija Srbije vodi zahvaljujući autogolu Mađarske. Milinković-Savić je dodao loptu Tadiću, koji je prosledio Vlahoviću. Kako se napadač Juventusa nije najbolje snašao, lopta se zahvaljujući pomoći Salaija našla u golu Mađarske za vođstvo Srbije.

1' - Počela je utakmica!

Selektor Dragan Stojković odlučio se za sledeći sastav:

Vanja Milinković Savić - Veljković, Gudelj, Pavlović - Radonjić, Maksimović, Sergej Milinković Savić, Kostić - Tadić - Mitrović, Vlahović.