Sport

Potres na Jadranu - Zadar pobedio Zvezdu u Beogradu

Košarkaši Zadra priredili su ogromno iznenađenje u šestom kolu Jadranske lige, pošto su u Beogradu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 98:96 (27:19, 25:22, 25:23, 30:23).

Zadar je odigrao najbolji meč ove godine i napravio najveće iznenađenje od starta sezone. 

Gosti su igrali bez najboljeg igrača - Luke Božića, ali ih to nije sprečilo da dođu do prve pobede nad Zvezdom u Beogradu od 2010. godine.

Najefikasniji u ekipi Zadra bio je Antonio Jordano koji je postigao 23 poena, a istakli su se i Dario Drežnjak (22 poena) i Marko Ramljak, koji je postigao 20 poena uz sedam skokova.

U beogradskoj ekipi najbolji je bio Bendžamin Bentil. Krilni centar je bio blizu dabl-dabl učinka, sa 19 poena i devet skokova.

Trener Crvene zvezde, Vlada Jovanović, izjavio je da on snosi krivicu za izdanje njegove ekipe.

„Čestitam ekipi Zadra na pobedi i više nego zasluženoj. Došli su ovde bez glavnog igrača, Luke Božića. Mi smo izgleda pomislili da će oni da se predaju i krenuli smo utakmicu tako. Bez energije i koncentracije. Nismo našli rešenja za njihovu užu odbranu. Previše puta smo šutnuli za tri poena. Napadali su nas u leđa skoro celu utakmicu i pravili nam probleme. Ovo je težak poraz za nas“, izjavio je trener crveno-belih posle utakmice.

Crvena zvezda je trenutno peta na tabeli sa četiri pobede i jednim porazom, dok je Zadar treći sa četiri pobede i dva poraza.

Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Cibonu, dok će ekipa Zadra ugostiti podgoričku Budućnost.

Standings provided by Sofascore

image