Sport

Bogdanović: Finale mora još bolje, Avramović je dva dana skautirao kako da ukrade loptu Aleksanderu

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović, po plasmanu u finale Mundobasketa izjavio je da su "orlovi" odigrali još bolji meč u odnosu na onaj sa Litvanijom, ali da posao još uvek nije gotov

Srbija se prvi put posle devet godina plasirala u finale Svetskog prvenstva u košarci.

Izabranici Svetislava Pešića počistili su selekciju Kanade sa 95:86 i tako osigurali medalju na Mundobasketu u Manili.

Nakon meča, Bogdan Bogdanović izjavio je da se odigralo na izuzetno visokom nivou.

"Ovo je bila još bolja utakmica u odnosu na onu protiv Litvanje, pogotovo defanzivno. Radilo se o još jačoj ofanzinoj ekipi i morali smo da budemo još oprezniji i spremniji", izjavio je kapiten "orlova" nakon meča.

Bogdanović je istakao je veliku borbenost svakog pojedinca u reprezentaciji Srbije.

"Svaka čast momcima, odigrali smo izvandrednu utakmicu. Zahtevno je bilo, trčali su i napadali sa svih strana, igrali smo posebnu odbranu na Gildžijus Aleksanderu. On je svima davao po 30 poena, ne znam koliko je nama, ali nije 30", dodaje Bogdan.

Najbolji strelac Srbije pričao je i o posvećenosti detaljima i pripremi utakmica.

"Svaka čast svakom momku, a posebno onima koji su imali posebne defanzivne zadatke. Dobrić je ulazio jako u duel sa Gildžijusom Aleksanderom, a uspevao na drugoj strani da nam donese mnogo poena. Aleksa Avramović je dva dana skautirao kako da najboljem protivničkom igraču ukrade loptu i eto uspeo je", uz smeh je otkrio Bogdan.

Bogdanović je istakao da još uvek nema mesta za slavlje.

"Nema šta da se slavi, večeras će biti telefoni, porodica i društvene mreže, a sutra je novi dan i nova prilika za rad. Drago mi je da pobeđujemo, drago mi je da smo velika porodica", zaključio je Bogdan Bogdanović.

image