Imitacija koja je iznervirala Amerikance, ili: Kako je Novak spustio slušalicu Šeltonu

Detalj sa kraja meča izazvao buru u američkoj javnosti, ali se najbolji svih vremena nije previše uzbudio

Novak Đoković jubilarni, deseti put je došao do finala Ju-Es opena, igraće u svom 36. grend slem finalu i boriti se za 24. pehar.

U polufinalu je u tri seta savladao Bena Šeltona i tu pobedu je umeo da proslavi na zanimljiv način.

Pošto je Amerikanac poslednju lopticu ubacio u mrežu, a Novakovi navijači počeli da slave, Srbin je rukom gestikulirao kao da razgovara telefonom, da bi potom rivalu spustio slušalicu.

Đoković je tako aludirao na Šeltonove proslave u dosadašnjem toku turnira, posebno nakon četvrtfinalnog susreta sa Frensisom Tijafoom.

"Tek sam posle meča video. Ne volim da drugi meni govore kako da proslavljam. Ako pobediš, možeš da radiš šta hoćeš. Kao detetu, rečeno mi je da je imitiranje najiskrenija forma laskanja", rekao je Šelton.

Američki mediji, čak i oni koji važe za iole kredibilne, pokušali su da od "muve naprave slona", te su kritikovali Đokovića zbog proslave.

Mnogim navijačima se takođe nije dopalo, neki su mu i zviždali sa tribina "Artur Eša", ali se on nije previše potresao.

Na konferenciju za medije je došao spreman da će dobiti pitanje o svom potezu i uz osmeh je odgovorio:

"Svidela mi se Benova proslava. Mislio sam da je veoma originalna, kopirao sam ga, ukrao mu proslavu", rekao je Đoković.

Na društvenim mrežama odmah su se pojavili "mimovi", od kojih je najzanimljiviji bio onaj na zvaničnom nalogu Ju-Es opena.

Podsetili su na sada već legendarnu Novakovu proslavu sa ovogodišnjeg Vimbldona, kada je gestikulacijom "kme, kme, kme" oponašao suze navijača.

Đokovića u finalu očekuje duel sa Danilom Medvedevom, koji je u četiri seta eliminisao branioca titule Karlosa Alkaraza.

Veliko finale je na programu u nedelju od 22.00 po srednjoevropskom vremenu.