Sport

Ronaldo umalo nokautirao golmana kopačkom - izbegnuti crveni karton i teža povreda

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo, ponovo se našao u centru pažnje, ovoga puta u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke
Ronaldo umalo nokautirao golmana kopačkom - izbegnuti crveni karton i teža povredaGetty © Alexander Hassenstein /

Portugalija je savladala Slovačku u Bratislavi sa 1:0.

Bruno Fernadneš postigao je jedini pogodak u 43. minutu, čime je svojoj selekciji pomogao da napravi krupan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Ipak, utisak je da je najviše pažnje na tom meču privukao niko drugi do Kristijano Ronaldo.

Naime, jedan od najboljih fudbalera na svetu, u drugom poluvremenu je pokušao da dođe do jedne lopte, ali je bio veoma neoprezan.

Ronaldo je kopačkom "uleteo" u facu golmana domaće selekcije Martina Dubravke.

Publika u Bratislavi i igrači Slovačke zahtevali su isključenje, odnosno crveni karton za vedetu Portugalije, ali je Ronaldo na kraju prošao samo sa žutim kartonom.

Zbog trećeg žutog kartona u pet odigranih utakmica u kvalifikacijama, Ronaldo će propustiti naredni meč, koji njegova selekcija igra protiv Luksemburga.

Zanimljivo je da je Ronaldo upravo protiv te selekcije postigao najviše golova u reprezentativnoj karijeri - 11 u 11 utakmica.

Portugalija je upisala i petu pobedu, te tako sa 15 bodova zauzima prvo mesto u grupi J, sa pet bodova prednostu upravo u odnosu na Slovačku.

image