Sport

Spaletiju teren u Skoplju kriv za poraz: Nismo mogli ni pas da razmenimo

Severna Makedonija tradicionalno ne odgovara Italijanima
Spaletiju teren u Skoplju kriv za poraz: Nismo mogli ni pas da razmenimoGetty © Claudio Villa / Staff

Reprezentacija Italije je u subotu igrala nerešeno sa Severnim Makedoncima rezultatom 1:1. Ova utakmica je bila Spaletijev debi kao selektor nacionalnog tima.

"Ekipa je odigrala pristojnu utakmicu, na kojoj možemo da radimo. Nismo im dozvolili da urade mnogo, ali nismo imali strpljenja da pravimo prave pasove kada smo imali vremena i prostora za to", rekao je Lućano Spaleti.

Selektor fudbalske reprezentacije Italije se žalio na teren u Skoplju.

"Branili smo se sa pet igrača, mogli smo da napravimo više pasova. Ali na takvom terenu je nemoguće dati kvalitetan pas", zaključio je Spaleti.

Plasman na EURO pod znakom pitanja

Italija je veoma loše delovala na terenu u prvih 45 minuta meča u Skoplju, ali je golom kapitena Ćira Imobilea uspela da povede u 47. minutu.

Veliki bod Severnoj Makedoniji doneo je kapiten Enes Bardi u 81. minutu prelepim golom iz slobodnog udarca iskosa sa dvadesetak metara.

Italija sad na tabeli grupe C ima četiri boda iz tri odigrana meča, tri manje i utakmicu manje od trenutno drugoplasirane Ukrajine koju u utorak dočekuje u Milanu, a ako ne pobedi lako može da ostane bez plasmana na EURO.

image