Ristić: Ostvarili smo veliki uspeh, Srbija ima zašto da bude srećna

Iako nije imao značajnu minutažu u završnici turnira, na putu ka srebrnoj medalji svoj značajan doprinos dao je i Dušan Ristić

Košarkaški reprezentativac Srbije Dušan Ristić izjavio je posle poraza od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva da ekipa ima zbog čega da bude srećna nakon osvajanja srebrne medalje.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u nedelju u finalu u Manili poražena od selekcije Nemačke 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).

"Smatram da smo ostvarili veliki uspeh. U ovom momentu smo svi emotivno ispražnjeni jer smo dali svoj maksimum. Očekivali smo svi da ćemo pobediti u ovoj utakmici i da ćemo osvojiti dugo čekano zlato. Nemačka je danas bila bolji tim i zasluženo su osvojili prvenstvo. Mislim da imamo zbog čega da budemo srećni", istakao je Ristić po završetku meča.

On je istakao da je ekipi nedostajao Ognjen Dobrić, koji se povredio na početku meča.

"Dobrić je jedan od najvažnijih igrača. Videli ste njegove emocije na klupi, hteo je da igra. Ne bih komentarisao suđenje, možda smo mi mogli da odigramo malo snažnije u nekim momentima", zaključio je Ristić.