Sport

Stojković: Raduje me reakcija igrača posle poraza od Mađarske

Posle pobede nad Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je zadovoljan kako su reprezentativci odigrali posle poraza od Mađarske
Stojković: Raduje me reakcija igrača posle poraza od Mađarske© ATA Images

"Ključno je bilo što su motivacija i trčanje bili na nivou", rekao je Stojković, pa potom nastavio:
"Raduje me odnos i reakcija igrača. Dominirali smo i pokazali odnos prema nacionalnom dresu, što je najvažnije".

Selektor Srbije je čestitao Aleksandru Mitroviću na postignutom het-triku.

"Šta reći, osim čestitati mu. Nije lako dati tri gola. Pokazao je svetsku klasu. Naravno, potrebne su mu i kvalitetne lopte, ali njegova odlučnost i kretnja su se ono što je pokazao i večeras. Videlo se koliko nam znači".

Stoković je za duel sa Litvanijom napravio čak šest promena u odnosu na prethodni duel sa Mađarima.

"Onaj ko je pametan, shvatiće! Najavio sam promene posle utakmice sa Mađarskom, rekao sam da će biti i taktičkih korekcija. Na kraju smo odigrali odličnu utakmicu, sve je bilo perfektno, ali naravno uvek ima prostora za napredak".

Nije zaboravio selektor fudbalera da čestita i košarkašima na osvojenom srebru na Svetskom prvenstvu u Manili.

"Igrači su me pitali da li mogu svi zajedno da gledaju finale košarkaša, naravno da sam im dozvolio, a ja sam gledao u svojoj sobi dok sam pripremao meč sa Litvanijom. Nije me to omelo. Pratio sam ih i navijao tokom čitavog prvenstva. Želim da im čestitam, kako košarkaškom savezu, Daniloviću, Tarlaću, igračima i posebno selektoru Svetislavu Pešiću, na jednoj fenomenalnoj prezentaciji. Bez obzira što su osvojili srebro, za mene su oni zlatni. Nema razlog zašto bismo bili tužni, učinili su nas ponosnim i mislim da ih Srbija još više voli".

Prvi naredni kvalifikacioni meč izabranici Dragana Stojkovića igraju 14. oktobra protiv Mađarske u Budimpešti. Tri dana kasnije u Beograd stižu Crnogorci.

image