Raspad sistema: U Nemačkoj ne mogu da nađu novog selektora fudbalske reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Nemačke ovog vikenda ostala je bez selektora

Naišli su teški dani za nemački fudbal. Posle poraza u prijateljskom meču od Japana  (1:4) selektor fudbalske reprezentacije  Hansi Flik  je odlukom Nadzornog odbora Fudbalskog saveza Nemačke razrešen dužnosti.

To je donekle bila i očekivana odluka jer je Flik od pet utakmica, koliko je vodio reprezentaciju, zabeležio četiri poraza.

Iz Fudbalskog saveza Nemačke su se oglasili kratkim saopštenjem u kojem su poručili da će se truditi da u što kraćem roku pronađu zamenu.

Tamošnji mediji su počeli da spekulišu ko bi to mogao biti, ali svima je jasno da niko od pomenutih kandidata u nekim drugim, normalnijim okolnostima, ne bi mogao ni da se dovodi u vezu sa selektorskom funkcijom.

Kao glavni kandidat pominje se Julijan Nagelsman, koji je nasledio upravo Flika na klupi Bajerna, ali je u martu ove godine dobio otkaz. Od tada je bez angažmana. Ovaj 36-godišnji Bavarac do sada je radio samo kao trener Augzburga i Bajerna iz Minhena, pa se mnogima čini da još nije zreo da postane selektor. Naglesman kao glavni kandidat za klupu Nemačke je možda i najbolji prikaz stanja tamošnjeg fudbala.

Naravno, pojedini mediji su odmah krenuli da pominju Jirgena Klopa kao kandidata, ali je on više puta jasno stavio do znanja da još nema nameru da napušta Liverpul, kao i da ga selektorski posao ne privlači.

Kao potencijalni kandidati se pominju i trenutni vršilac dužnosti Rudi Feler i Oliver Glasner, najpoznatiji kao nekadašnji trener Ajntrahta iz Frankfurta.

Nemci su kao domaćini predstojećeg Evropskog prvenstva automatski obezbedili plasman na turnir. Da nije tako pitanje je da li bi uopšte uspeli da se plasiraju.

Konačnu odluku o novom selektoru će morati da donesu u narednih par dana.