Karpin pred gostovanje Kataru: Ne znam kako će uslovi uticati na reprezentativce Rusije

Fudbalska reprezentacija Rusije će od 17:15 po srednjeevropskom vremenu odigrati prijateljski meč u gostima protiv Katara, a selektor Valerij Karpin ističe da njegovi izabranici nisu navikli na vremenske uslove koje su zatekli

Ruskom nacionalnom timu je od februara prošle godine zbog dešavanja u Ukrajini zabranjeno da igra zvanične fudbalske utakmice, a imali su poteškoća da zakažu i prijateljske.

Setite se samo kakva se frka digla kada je Rusija zakazala prošle godine meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine, koji je na kraju otkazan jer su kapiten tima Edin Džeko i njegov zamenik Miralem Pjanić "podigli bunu" kod čelnika tamošnjeg fudbalskog saveza, optuživši predsednika Republike Srpke Milorada Dodika da stoji iza ugovaranja utakmice.

"Moram da kažem da sam zadovoljan što smo napokon svi zajedno i što ćemo imati šansu da igramo kao reprezentacija, pa makar i prijateljski meč", rekao je na početku razgovora ruskim medijima Karpin.

U Kataru je temperatura trenutno preko 40 stepeni, zbog čega su stadioni poluzatvoreni i klimatizovani, što su uslovi na koje nisu navikli ruski reprezentativci.

"Ovo nije prvi put da sam u Kataru, ali jeste da igramo na ovakvom stadionu i u ovakvim uslovima. Moji igrači nisu na to navikli. Ne znam kako će igranje u takvim uslovima uticati na njih", rekao je Karpin.

Reprezentativac Rusije Dmitrij Barinov u ponedeljak je proslavio svoj 27. rođendan, a novinari koji su otputovali sa nacionalnim timom su mu povodom toga poklonili tortu sa svećicama.

"Hvala vam na poklonu, da nije bilo vas ne bih na ovaj način ni proslavio rođendan. Kako sam stariji jedino što sebi i drugima želim je dobro zdravlje, ostalo sve nije toliko bitno", rekao je Barinov, pa je potom prokomentarisao i utakmicu sa Katarom:

"Sve je odlično sem vrućine. Nikada nisam bio u prilici na ovakvoj temperaturi da igram. Ipak, stadion odlično izgleda i nadam se da će koristiti sistem za rashlađivanje koji poseduje. Dobro je što je Katar pristao da igra ovaj meč sa nama. Mislim da uopšte nemaju lošu ekipu, kako neki misle. Otprilike imaju sličan kvalitet kao Iran, protiv koga smo igrali", zaključio je Barinov.

Prijateljska utakmica između reprezentacija Katara i Rusije igra se od 17:15 na stadionu "Al Janub".