Sport

Đoković u suzama pred Beogradom: Nijedna nacija nema ovo što mi imamo (VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena nije uspeo da zadrži emocije pred okupljenim Beograđanima
Đoković u suzama pred Beogradom: Nijedna nacija nema ovo što mi imamo (VIDEO)© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Novak Đoković zaplakao je prilikom izlasku na balkon Starog dvora tokom svečanog dočeka.

Đoković se posle osvajanja Ju-Es opena pridružio košarkašima i basketašima Srbije, kojima su se Beograd i Srbija poklonili zbog velikih uspeha.

Kada je osetio energiju okupljenih, čuo pesmu i skandiranje, nije mogao da sakrije emocije i suze su same potekle. Nije mogao da se zaustavi, pa su mu košarkaši prišli i zagrlili ga.

"Retki su trenuci kada se ostaje bez reči, ovo je jedan od tih. Tresem se, ne znam šta da kažem", rekao je Đoković.

On je potom čestitao basketašima i košarkašima na svim uspesima koje su postigli

"Hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i što su prihvatili da se družimo večeras. Ostvarenje dečačkog sna iz jednog velikog razloga jer sam, kao klinac, kao i mnogi iz drugih generacija, bio tu u masi, dok smo slavili velike rezultate naših košarkaša."

Dodao je da, koliko god je u prošlosti imao priliku da se popne na čuveni balkon, ovaj doček će mu ostati u posebnom sećanju.

"Ovo je neprocenjivo i nezamenljivo. Definitivno, ovaj osećaj se više nikada neće desiti. Da stojim ovde pored velikih šampiona i velikih ljudi sa kojima imam, hvala Bogu, prijateljski odnos. Sa nekolicinom sam pričao pred izlazak ovde i rekao sam im da sam osetio tu njihovu slogu i zajedništvo i to nas je okupilo ovde. Ne samo uspeh i finale Svetskog prvenstva, već taj momenat ljudskosti koji su pokazali."

Potom je pozvao sve prisutne da još jednom skandiraju našem najvećem heroju – Boriši Simaniću.

"Boriša... Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate."

Za kraj, poentirao je porukom:

"Želim da vam kažem da svi slavimo i završavam ovom rečenicom: Na svetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija!", zaključio je Đoković.

image