Đoković u suzama pred Beogradom: Nijedna nacija nema ovo što mi imamo (VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena nije uspeo da zadrži emocije pred okupljenim Beograđanima

Novak Đoković zaplakao je prilikom izlasku na balkon Starog dvora tokom svečanog dočeka.

Đoković se posle osvajanja Ju-Es opena pridružio košarkašima i basketašima Srbije, kojima su se Beograd i Srbija poklonili zbog velikih uspeha.

Kada je osetio energiju okupljenih, čuo pesmu i skandiranje, nije mogao da sakrije emocije i suze su same potekle. Nije mogao da se zaustavi, pa su mu košarkaši prišli i zagrlili ga.

"Retki su trenuci kada se ostaje bez reči, ovo je jedan od tih. Tresem se, ne znam šta da kažem", rekao je Đoković.

On je potom čestitao basketašima i košarkašima na svim uspesima koje su postigli

"Hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i što su prihvatili da se družimo večeras. Ostvarenje dečačkog sna iz jednog velikog razloga jer sam, kao klinac, kao i mnogi iz drugih generacija, bio tu u masi, dok smo slavili velike rezultate naših košarkaša."

Dodao je da, koliko god je u prošlosti imao priliku da se popne na čuveni balkon, ovaj doček će mu ostati u posebnom sećanju.

"Ovo je neprocenjivo i nezamenljivo. Definitivno, ovaj osećaj se više nikada neće desiti. Da stojim ovde pored velikih šampiona i velikih ljudi sa kojima imam, hvala Bogu, prijateljski odnos. Sa nekolicinom sam pričao pred izlazak ovde i rekao sam im da sam osetio tu njihovu slogu i zajedništvo i to nas je okupilo ovde. Ne samo uspeh i finale Svetskog prvenstva, već taj momenat ljudskosti koji su pokazali."

Potom je pozvao sve prisutne da još jednom skandiraju našem najvećem heroju – Boriši Simaniću.

"Boriša... Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate."

Za kraj, poentirao je porukom:

"Želim da vam kažem da svi slavimo i završavam ovom rečenicom: Na svetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija!", zaključio je Đoković.