Atomska bomba u Novom Pazaru – stiže Adem Ljajić!

Pazarci najavljuju velike ambicije i najveći transfer u istoriji kluba

Adem Ljajić, nekadašnji reprezentativac Srbije, postaće novi fudbaler Novog Pazara.

Klub iz Raške je na društvenim mrežama najavio "atomsku bombu" i najveći transfer u istoriji kluba, pošto se vraća najbolji izdanak iz ovog dela Srbije.

Ljajić je sa 14 godina iz lokalne Jošanice prešao u Partizan, gde se fudbalski i afirmisao, pre nego što je otišao u inostranstvo, a sada će prvi put zaigrati za Novi Pazar.

"Atomska bomba! Sutra, verovatno, biće najveći dan u istoriji fudbalskog kluba Novi Pazar na putu ka evropskim ambicijama! Sve će se konačno znati do 23:59", najavili su Pazarci na društvenim mrežama.

Momak koji će krajem meseca napuniti 32 godine, u više navrata je trenirao sa "plavima" i sada će imati priliku da zaigra na stadionu koji je samo 100 metara udaljen od njegove rodne kuće.

U Srbiju se vraća iz Turske, gde je igrao za Fatih Karagumruk, ali je nastupio na samo 11 utakmica.

Prethodno je šest meseci bio bez kluba, a najslavnije dane karijere proveo je u Seriji A – u Fjorentini, Romi, Interu i Torinu, pre odlaska u Bešiktaš.

"Biće to najveći dan u istoriji našeg kluba. Dugo je tinjala nada da će Adem da nam se pridruži, a to će konačno i da se dogodi. Posao će biti gotov u četvrtak uveče. U Pazaru čekamo najlepšu fudbalsku noć", rekli su iz kluba za "Mocart sport".

Pazarci tako nastavljaju da pojačavaju tim i najavljuju velike ambicije – pre Ljajića stigao je Sejduba Suma, koji je svojevremeno takođe nosio dres Partizana.

Reprezentativac Gvineje je kao poseban zahtev imao dobijanje kapitenske trake, dok je sa Ademom potpuno drugačija situacija.

"Jedini uslov Adema Ljajića je bio da za Novi Pazar igra bez ikakve novčane nadoknade", otkrivaju Pazarci.

Ljajić je za reprezentaciju Srbije odigrao 47 utakmica i postigao devet golova.