Sport

Dejvis kup reprezentacija Srbije predvođena Đokovićem igra derbi protiv Španije

Dejvis kup reprezentativci Srbije će po drugi put (15.00) izaći na teren u Valensiji i to u derbiju protiv Španije
Dejvis kup reprezentacija Srbije predvođena Đokovićem igra derbi protiv ŠpanijeGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Teniseri Srbije su na najbolji mogući način započeli učešće pobedom nad Južnom Korejom, dok su domaćini izgubili od Češke.

Španci žele da stignu do četvrtfinala po peti put u poslednjih šest sezona, a prošle sezone ih je u toj fazi zaustavila Hrvatska.

Šestostruki šampion, bez Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala, neće imati nimalo lak posao pred sobom s obzirom na to da se srpskom timu pridružio Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta je već nekoliko dana u Valensiji, a novinarima je priznao da nije u idealnoj fizičkog formi, što i ne čudi s obzirom na to da se Ju-Es Open završio u nedelju, a Novak je stigao i da dođe u Beograd i sa balkona pozdravi okupljene sunarodnike zajedno sa "srebrnim" košarkašima.

"Nisam svež, igrao sam puno u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intezitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni", rekao je Đoković.

Alehandro Davidovič Fokina će najverovatnije biti Novakov sledeći protivnik.

"Mislim sve najbolje o njemu kao igraču i čoveku. Kada sam u Marbelji, on živi blizu, treniramo zajedno. Mislim da igra najbolji tenis u karijeri. Ostvario je nekoliko velikih pobeda. Kompletan je igrač. Hrani se energijom publike. Ako budem igrao protiv njega, znam da će biti motivisan da ostvari pobedu za svoj narod", rekao je Đoković.

Selektor Srbije Viktor Troicki svestan je koliko je lakše kada u timu imate najboljeg tenisera sveta.

"Okrenuti smo ka sledećim meču, sa najboljim teniserom sveta u timu. Definitivno je sa Novakom lakše. Siguran sam da će nam pomoći. On igra sjajno i u Dejvis kupu. Napokon imamo ceo tim i radujemo se onom što predstoji", rekao je Troicki.

Biće ovo treći međusobni susret dve reprezentacije na Dejvis kupu od osamostaljenja Srbije, a Španija za sada vodi sa 2:1.

Ukoliko sada zabeleži trijumf Srbija će igrati protiv Češke u borbi za prvo mesto, dok Špancima u tom slučaju sleduje meč sa Južnom Korejom.

"Naravno da nije dobar start, ali nikad nije lako protiv Češke. Zaslužili su pobedu. Mi smo pružili svoj maksimum i ponosan sam na činjenicu da smo se borili. Ovo je tenis, neko mora da pobedi. Naravno da smo razočarani. Moramo da se odmorimo i fokusiramo na ono što je pred nama. Imamo dva dana i moramo biti pozitivni pred naredni test", istakao je selektor Španije David Ferer nakon poraza protiv Češke.

Meć između Dejvis kup reprezentacija Španije i Srbije počinje od 15.00 časova.

image