Kirjos (ponovo) uz Novaka: Nismo roboti, više se priča o proslavi nego o meču

Nik Kirjos je dugo van terena, ali je harizmatični Australijanac itekako aktivan na društvenim mrežama

U poslednje vreme, Kirjosa prilično nerviraju negativni komentari na račun Novaka Đokovića, bilo da su "idiotksa pitanja" novinara, ili komentar Brajana Šiltona, oca Novakovog rivala na nedavno završenom Ju-Es openu.

Đoković je savladao mladog Bena Šiltona u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD, a potom je pobedu proslavio na zanimljiv način.

Novak je rukom gestikulirao kao da razgovara telefonom, da bi potom rivalu spustio slušalicu, čime je aludirao na Šeltonove proslave tokom turnira.

Da se o toj proslavi i dalje govori u SAD, svedoče i reči oca Bena Šeltona - Brajana, koji je kritikovao najboljeg tenisera svih vremena.

"Novak toliko želi da ga vole… Na kraju je želeo da se naruga Benu. Nije to uradio samo da bi kopirao Bena, već da bi mu se rugao. Šteta je da tako nešto vidimo od tako velikog šampiona", izjavio je Brajan Šelton.

Na ove reči Brajana Šeltona je reagovao Kirjos, koji se u poslednje vreme često javno bori sa kritičarima najboljeg tenisera sveta.

"Pa šta? Tenis je zabava. Nismo roboti. Više ljudi priča o proslavi nego o meču", odgovorio je Kirjos na društvenim mrežama.

Kirjos je zbog povrede članka i ručnog zgloba dugo van terena i već propustio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon.

U januaru u Melburnu je trebalo da zaigra, učestvovao je i u egzibiciji sa Novakom Đokovićem, ali je potom odustao od glavnog žreba.