Sport

Abazović: Kopanje tunela do Višeg suda počelo zbog dolaska FBI

Premijer Crne Gore je rekao da se početak kopanja tunela vremenski uklapa u period nakon što je poslat zahtev američkom FBI da pomogne u istrazi ubistva urednik "Dana" Duška Jovanovića
Abazović: Kopanje tunela do Višeg suda počelo zbog dolaska FBI© R.R./ATAImages

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović je izjavio da nije isključeno da je kopanje tunela od privatnog stana do depoa Višeg suda u Podgorici, počelo zbog najave dolaska agenata FBI zbog slučaja ubistva Duška Jovanovića i da će slučaj "Tunel", ukoliko se reši, dati odgovore na brojne probleme koje je Crna Gora imala vezano za organizovani kriminal u prethodnih dvadeset godina.

Abazović je novinarima u Nikšiću rekao da se početak kopanja tunela vremenski uklapa u period nakon što je poslat zahtev američkom FBI da pomogne u istrazi ubistva urednika "Dana" Duška Jovanovića, prenosi RTCG.

"Nije isključeno da je kopanje tunela povezano sa najavom dolaska agenata FBI u Crnu Goru i ta sumnja se ne treba tek tako odbaciti", kaže Abazović.

Abazović kaže da je iz depoa Višeg suda ukradeno više komada pištolja, pušaka i dodaje da on smatra da ukradeno oružje nije glavni motiv kopanja tunela već da je ono poslužilo samo sa se slučaj "zamaskira".

"Nisam siguran da je to glavni motiv jer se oružje moglo kupiti na crnom tržištu", naveo je Abazović.

Crnogorski premijer je poručio i da je lično spreman na poligrafsko ispitivanje ako za tim ima potrebe i pozdravio napore istražnih organa da otkriju odgovorne za kopanje tunela. 

"Uprava policija i Osnovno državno tužilaštvo, od kad sam deo ovog sistema, nikad nisu sprovodili efikasniju istražnu radnju", istakao je Abazović.

image