Sport

Selektor ne vodi zeta na Svetsko prvenstvo iako je među najboljim igračima

Zanimljiva i neobična situacija odigrala se u nacionalnom timu Australije, uoči Mundijala u Kataru.
Selektor ne vodi zeta na Svetsko prvenstvo iako je među najboljim igračimaGettyimages.ru © Stringer/Bradley Kanaris

Selektor Australije Grejem Arnold saopštio je u utorak spisak fudbalera koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, a najviše pažnje privukla je njegova odluka da među 26 igrača ne pozove svog zeta.

Na spisku putnika nema Trenta Sejnsburija, jednog od najboljih igrača selekcije Australije, a inače igrača koji je oženjen Arnoldovom ćerkom.

Sejnsburi (30) je standardni reprezentativac Australije i sa 61 nastupom bi bio treći najiskusniji igrač "sokerusa" iza golmana Metjua Rajana i napadača Metjua Lekija.

Mnogi su mislili da je Sejnsburijevo mesto u ekipi sigurno, jer je 2017. godine oženio Arnoldovu ćerku Elisu, s kojom ima i dvoje dece. Ali Arnold se vodio starom narodnom izrekom "ni po babu, ni po stričevima", pa je odlučio da izostavi zeta jer u poslednje vreme nije igrao.

Sejnsburi, koji je u nekoliko navrata bio i kapiten Australije, igra upravo u Kataru, gde nastupa u dresu Al Vakre. Ipak, Mundijal u toj zemlji gledaće s tribina.

"Ovo je bila veoma teška odluka za mene. Pričao sam s Trentom o svemu i objasnio mu da je on van forme, a igrači poput Soutara i Roulesa su u odličnim formama i zaslužili su da budu na Svetskom prvenstvu. Trent je razumeo u kakvoj sam situaciji, a ne znam da li se naljutio. No, uradio sam jedinu ispravnu stvar", poručio je Arnold.

Australija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi D sa selekcijama Francuske, Tunisa i Danske.

image