Burno u Humskoj – veliki preokret i dramatična pobeda Partizana

Crno-beli pokazali veliku psihičku snagu, napravili preokret i iskoristili kiks najvećeg rivala

Fudbaleri Partizana pobedili su posle preokreta ekipu Radnika iz Surdulice 3:2 (0:2) u poslednjoj utakmici sedmog kola Superlige Srbije.

Partizan se vratio iz minusa od dva gola u utakmici koja je obilovala burnim reakcija, pa u dramatičnom finišu, penalom u 98. minutu koji je realizovao Bibars Natho, došao do kompletnog plena.

Utakmica je imala "vrelu" uvertiru, pošto su navijači domaćeg tima nekoliko sati pre početka ušli na stadion i uništili svečanu ložu.

"Grobari" su isekli sedišta u loži i ispisali uvredljive poruke, još jednom zahtevajući ostavke članova uprave.

Oni se, kao i prethodne sedmice, nisu pojavili na meču, a Partizan je na terenu izvojevao veliku pobedu.

Iskoristio je kiks Crvene zvezde, koja je dan ranije izgubila od Čukaričkog, preskočivši je na tabeli domaćeg šampionata.

Radnik je na najbolji mogući način iskoristio rastrzanost domaćih i već u šestom minutu poveo preko Mateje Gašić. On je fantastičnim udarcem pogodio gornji levi ugao, da bi dvadesetak minuta kasnije na semaforu pisalo 0:2.

Borko Duronjić je poveo kontru tri na jedan, a posle odbrane golmana Partizana, lopta mu se vratila i on je sproveo u mrežu.

U međuvremenu je Natho pogodio stativu, a u završnici prvog dela igre Severina je smanjio rezultat, ali je nakon višeminutnog gledanja snimka, sudija Dejan Trifković poništio pogodak.

Tada je usledila burna reakcija domaćih igrača, svi su krenuli ka arbitru, a on pokazao crveni karton Aleksandru Šćekiću koji je nasrnuo s klupe.

U nastavku je takođe bilo vatrometa, prvo je Gajas Zahid prvencem u crno-belom dresu smanjio u 61. minutu, da bi dvadesetak minuta kasnije Trifković pokazao na belu tačku pošto je Saldanja oboren u kaznenom prostoru.

Isti igrač je izveo najstrožu kaznu i izjednačio, pa je bilo jasno da će domaći ići na sve ili ništa.

U 93. minutu Saldanja je iznudio još jedan penal, ovoga puta ga je oborio Mihailo Oreščanin koji je zaradio i direktan crveni karton. Glavni arbitar nije imao dilemu, a na terenu su ponovo uzavrele strasti.

Kada su se one smirile, Natho je pogodio sa 11 metara i doneo veliko slavlje prisutnima u Humskoj.

Partizan sada ima 16 bodova i nalazi se na drugoj poziciji, sa jednim bodom više od Crvene zvezde, a tri manje od prvoplasiranog TSC-a.

Surduličani su na 12. mestu sa sedam bodova iz isto toliko utakmica.

Partizan u sledećem golu ide u goste kod pančevačkog Železničara, neposredno pred "večiti derbi" u kojem će 27. septembra dočekati Crvenu zvezdu, dok će Radnik ugostiti niški Radnički.