Sport

Mitrović: Konačno sam došao u vrhunski klub, El Hilal je kao Real Madrid

Najbolji srpski napadač od dolaska u Saudijsku Arabiju počeo da trese mreže i nije mu žao što je napustio "kolevku fudbala"
Mitrović: Konačno sam došao u vrhunski klub, El Hilal je kao Real MadridGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Aleksandar Mitrović je u intervjuu za italijanski list "Gazeta delo sport" prokomentarisao svoj dolazak u El Hilal iz londonskog Fulama.

Mitrović je godinama igrao u Engleskoj, pomogao "kotadžerima" da se iz Čempionšipa vrate u Premijer ligu, u kojoj je bio jedan od najboljih strelaca.

"Gol je kao ljubav. Što si zaljubljeniji – više želiš da voliš", u filozofskom tonu je započeo Mitrović intervju za "Gazetu".

Međutim, nakon punih pet godina odlučio je da napusti Fulam i pređe u El Hilal, u kojem, prema dostupnim informacijama, zarađuje oko 400.000 funti nedeljno.

"Kada sam dobio ponudu El Hilala, razgovarao sa svojom porodicom. Odbijanje nije bilo moguće", priznao je "Mitrogol" i opisao organizaciju u novom klubu:

"Srećan sam što sam konačno došao u vrhunski klub. El Hilal je pomalo kao Real Madrid u Evropi."

Kako kaže, ne nedostaje mu igranje na Ostrvu.

"Nema nostalgije za Engleskom. Igrao sam mnogo godina tamo", zaključio je Mitrović.

Nekadašnji napadač Partizana, Anderlehta i Njukasla, deo je šampionske slagalice koju El Hilal želi da složi, a u dosadašnjem toku sezone postigao je pet golova na četiri utakmice.

Deo te slagalice je i drugi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić. Njih dvojica su stigli u Rijad u letnjem prelaznom roku, baš kao i brazilski superstar Nejmar, odnosno Malom, Ruben Neves, Kalidu Kulibali i Jasin Bunu.

image