Sport

Partizan napada prvi trofej u sezoni u Podgorici

Crno-beli žele da u novu sezonu uđu sa osvojenim trofejom
Partizan napada prvi trofej u sezoni u Podgorici© TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

U Podgorici će se od 18. do 20. septembra održati turnir Supekupa ABA lige, a za trofej će se boriti osam najboljih timova regionalnog takmičenja izuzev Crvene zvezde.

Crveno-beli su poručili da su pre odluke da se igra Superkup već isplanirali učešća na međunarodnim prijateljskim turnirima, a verovatno se iza svega krije i sukob na nivou klub - uprava lige.

Zato će Partizan biti apsolutni favorit za prvi pehar u sezoni, dok će mu glavni konkurenti biti domaćin Budućnost i Cedevita, a svoju šansu za dobar rezultat će tražiti i Mega, FMP, Igokea, Zadar i Studentski centar.

U prethodna tri izdanja ovog kupa koja su igrana od 2017. do 2019. godine po jedan trofej su osvojili Cedevita, Crvena zvezda i Partizan koji je i poslednji osvajač pehara, a takmičenje se igra po kup sistemu gde osam timova igraju na ispadanje do konačnog pobednika.

Parovi i raspored mečeva

12.00 Cedevita – Igokea

15.00 Partizan – Mega

18.00 Budućnost – Zadar

21.00 FMP – Derbi

Polufinale, 19. septembar

Cedevita/Igokea – Partizan/Mega

Budućnost/Zadar – FMP/Derbi

Partizanu će prvi rival biti ekipa Mege. To će biti prilika da neki od najvećih talenata srpske košarke, poput Nikole Topića, igraju protiv jednog od kandidata za Fajnal-for Evrolige.

Pobednik tog duela u polufinalu igra protiv boljeg iz meča Cedevita – Igokea.

To znači da bi u polufinalu u utorak mogli da gledamo derbi između Partizana i Cedevite.

Drugi deo žreba kao favorit predvodi Budućnost. Podgoričani su rekonstruisali ekipu i doveli neka ozbiljna pojačanja poput Flečera Mekgija koji se istakao u Studentskom centru.

Njima će protivnik biti ekipa Zadra, kojoj je najveći plus što je ovog leta uspela da u svojim redovima zadrži Luku Božića.

Najneizvesniji meč bi trebalo da igraju FMP i Studentski centar.

image