Sport

Saopštenje Partizana o uništavanju lože: Nezapamćeni čin vandalizma organizovane kriminalne grupe

Crno-beli izdali saopštenje povodom incidenata koji su se dogodili u noći između subote i nedelje
Saopštenje Partizana o uništavanju lože: Nezapamćeni čin vandalizma organizovane kriminalne grupe© Dusan Milenkovic/ATAImages

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je grupa ljudi u nedelju, 17. septembra, između 4.10 i 4.30 ujutru, ušla u svečanu ložu stadiona u Humskoj i potpuno je uništila.

U loži stadiona oštrim predmetima isečene su stolice na kojima obično sedi rukovodstvo kluba, uz jasne poruke "upravi i lopovima".

Mediji su spekulisali da je to delo navijača koji su i na taj način zahtevali ostavke članova uprave, ali iz kluba ističu da je u pitanju "manja kriminalna grupa".

"Ovaj nezapamćeni čin vandalizma nije učinjen od strane partizanovaca, koji vole svoj klub i stadion na kome voljeni klub igra, već od strane pripadnika manje organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju crno-belih.

Iz Humske dodaju da su izgrednici snimljeni video nadzorom i da je dokazni materijal predat policiji.

"Oštećenje imovine je zabeleženo na snimcima sa video nadzora, kojima je čitav kompleks stadiona pokriven, a na snimcima je vidljivo da su tri nepoznata muška lica i jedno žensko lice ušli na stadion i izvršili oštećenje centralne lože. Snimci sa video nadzora su dostavljeni nadležnim državnim organima, koji će verujemo vrlo brzo identifikovati počinioce i preduzeti sve zakonom predviđene mere", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, navijači Partizana već nedeljama protestuju protiv rukovodstva kluba, koji odbija da podnese ostavke. Do sada je to samo učinio predsednik Milorad Vučelić, koji je na čelu bio od 2016. godine.

Ekipa Igora Duljaja je u nedelju u dramatičnom susretu napravila preokret protiv Radnika iz Surdulice i pobedila 3:2, čime je na tabeli preskočila "večitog rivala" Crvenu zvezdu.

image