Nadal: Novak bi bio frustriran da me nije pretekao

Teniser Rafael Nadal tokom gostovanja jednoj španskoj televiziji govorio je o svojoj karijeri, ali se u jednom trenutku dotakao i Novaka Đokovića

Španski teniser je dobar deo svoje karijere imao više gren slemova od Novaka Đokovića, ali ga je Srbin u međuvremenu prestigao, što mu je očigledno teško palo, iako tvrdi drugačije.

"Nisam frustriran iz jednostavnog razloga. Verujem da sam u okviru svojih mogućnosti uradio sve što je bilo moguće kako bi stvari ispale najbolje moguće za mene. Na primer, verujem da je Novak sve to proživljavao mnogo intenzivnije nego ja. Za njega, mislim da je to frustracija… To jest, da bi za njega bila velika frustracija da nije uspeo. Možda je zato i uspeo", rekao je Nadal.

Nadal je imao dosta problema ove godine sa povredama i početkom juna je bio na operaciji. Mučila ga je tada tetiva prepone i najavljeno je da oporavak traje pet meseci.

On je sada rekao da očekuje od sledeće sezone da se vrati mečevima, ali bez velikih ambicija.

"Ne očekujem međutim niti se nadam da ću se vratiti i osvojiti Rolan Garos i Australijen Open. To mi deluje predaleko čak i nemoguće", rekao je Nadal.

Profesionalna karijera Rafaela Nadala traje od 2001. godine, 2005. je uzeo prvi od 14 trofeja na Rolan Garosu, dok je 2022. napravio veliki povratak, kada je trijumfovao u Australiji u godini u kojoj tamo nije bilo Novaka Đokovića.

Posle 2022. godine je Đoković prešao Nadala po broju gren slemova (24) i sada deluje da ne postoje šanse da ga stigne.