Bahar otkrio šta se dogovorio sa Gvardiolom: Posle utakmice u Beogradu

Izraelski stručnjak i pored poraza na "Etihadu" nije bio nezadovoljan i potvrdio da će njegov tim tražiti bodove u utakmicama koje nisu sa evropskim šampionom

Trener Crvene zvezde Barak Bahar istakao je da je ponosan na igrače koji su izgubili od Mančester sitija, ali prikazali veliku borbenost i čak uspeli da povedu u finišu prvog poluvremena.

"Posle vođstva na poluvremenu, rekao sam ekipi da moraju da nastave da igraju, jer sam znao da će Mančester siti da pritisne u drugom poluvremenu", počeo je Bahar na konferenciji za medije.

"Brzo su postigli gol u nastavku, ali smo bili hrabri i nastavili da se borimo."

Prvak Srbije odlično se branio u Mančesteru, ali je ipak poražen od "građana" posle preokreta, rezultatom 3:1.

"Pokušali smo da igramo presing, nismo uspeli, jer im se lopta kreće neverovatno. Borili smo se, možemo da se pogledamo u ogledalo i ponosan sam na tim. Prenećemo ovu energiju na sledeću utakmicu",  istakao je Bahar na konferenciji.

On je otkrio o čemu je razgovarao sa Pepom Gvardiolom posle meča.

"Dogovorili smo se da posle utakmice u Beogradu popijemo piće. Pričali smo i o tome da volim presing, ali da je jednostavno to bilo nemoguće protiv Mančester Sitija."

Osvrnuo se i na nastupe igrača u odbrani – Đige, Omrija Glazera i Milana Rodića.

"Điga je imao vrlo malo treninga sa nama da bih ga stavio protiv Čukaričkog u tim, iako sam želeo. Bio je sjajan na prošlom treningu, odlučio sam da se kockam i ukažem mu šansu da debituje protiv Mančester sitija na 'Etihadu'. Glazer je branio dobro i spasio nas u nekoliko navrata i zaista je imao mnogo posla. Što se Rodića tiče, ima drugačije zadatke u odbrani i napadu, tako se i naša formacija menja."

Zvezdin trener je poručio da sada želi pobedu u derbiju.

"Najvažnija utakmica je ona sledeća, pogotovo jer je to 'večiti derbi', a znam koliko je navijačima pobeda u tom meču važna. Pogotovo kad se uzme u obzir da smo izgubili dve utakmice u prvenstvu, što je mnogo za Zvezdu i svestan sam toga. Moramo da pobedimo u derbiju, za nas i za navijače. Posle toga imamo još jednu utakmicu u Superligi i tek onda je Jang Bojs. Tako da, fokus je isključivo na derbiju", poručio je Bahar.