Komesar NBA lige se sastao sa problematičnim Irvingom

Zvezda Bruklin netsa Kajri Irving i komesar NBA lige Adam Silver, sastali su se u cilju rešavanja suspenzije američkog košarkaša zbog "promocije antisemitizma".

Nastavlja se drama vezana za Kajrija Irvinga i NBA ligu.

Zvezda Bruklina, prošle sezone u centru pažnje bila je zbog nevakcinisanja na koronavirus, zbog čega je Irving propustio ogroman deo utakmica.

Kajri je potom želeo da napusti Bruklin putem trejda, ali niti su Netsi naišli na zadovoljavajući "paket", niti je bilo klubova koji bi Irvingu garantovali dugoročniju saradnju.

Kada je bilo očigledno da će ostati u Bruklinu, desila se epizoda sa antisemitizmom.

Naime, Irving je podelio dokumentarac koji su čelni ljudi Bruklina i NBA lige okarakterisali kao promociju antisemitizma.

Netsi su potom suspendovali Irvinga i zadali mu nekoliko zadataka izvinjenja, pre nego što američki košarkaš može ponovo da zaigra za tu franšizu.

Kajri se potom u ponedeljak sastao sa komesarom NBA lige, Adamom Silverom.

Kako prenose dobro obavešteni mediji u SAD (I-Es-Pi-En i Atletik), sastanak je bio produktivan i išao u pravcu kako bi igrač i klub mogli da nastave dalje.

Nije poznato hoće li i koliko dugo će Irving biti član Bruklina u nastavku sezone, a postojalo je i glasina da bi američki košarkaš mogao da okonča karijeru u 30. godini života.

Ipak, nakon pomenutog sastanka, postoje naznake da bi Irving mogao da ostane u Netsima i zajedno sa Durentom, ponovo pokuša da napadne trofej kako Istočne konferencije, tako i čitave NBA lige.