Sport

Mesi prozvao PSŽ: Ja sam jedini igrač koji nije dobio priznanje od kluba posle Mundijala

Fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi morao je zbog povrede ranije da napusti meč svog tima u pobedi 4:0 protiv Toronta, u okviru MLS lige
Mesi prozvao PSŽ: Ja sam jedini igrač koji nije dobio priznanje od kluba posle Mundijala© Twitter / screenshot / @EiFSoccer

No, legendarni Argentinac je sada u centru pažnje i zbog svoje izjave za medije iz domovine u kojoj je otkrio da je on jedini reprezentativac te zemlje koji nakon osvajanja Svetskog prvenstva u kataru nije dobio priznanje od kluba.

Ove reči bile su Mesijeva "prozivka" na račun Pari Sen Žermena. Francuski klub, za koji je Mesi nastupao do proteklog leta, nije odao priznanje svom igraču, a Argentinac je sada otkrio kako je sve izgledalo na "Parku prinčeva".

"Nije mi bilo u planu da odem u Pari Sen Žermen, ali se desilo. Uvek sam govorio da se stvari dešavaju sa razlogom. I sada smatram, koliko god da mi tamo nije bilo dobro, iz tog kluba sam postao prvak sveta. Pa, ako je to bila cena... Mi smo postali šampioni sveta, a oni, zemlja iz koje je klub u kojem sam igrao nije. I to je bila naša 'krivica'. Zato sam bio jedini od svih fudbalera Argentine koji su postali prvaci sveta koji nije dobio priznanje od svog kluba", rekao je Mesi.

On je bio upitan i kakve su šanse da zaigra na sledećem Mundijalu, koji se igra 2026. godine.

"Ne znam da li ću igrati. Ni ne razmišljam o tome, jer je to mnogo daleko. Trenutno mi je u fokusu da igram na Kupu Amerike. Šta će biti posle toga, zavisiće od toga kako ću se osećati. Ima još tri godine do narednog Mundijala", poručio je Mesi.

image