Sport

Ima 18 godina, zvali ga da igra na Mundijalu, ali on je odbio

Kristijan Volpato je rešio da propusti priliku da zaigra na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što nije bio spreman da donese važnu odluku o reprezentaciji koju će predstavljati tokom karijere.
Ima 18 godina, zvali ga da igra na Mundijalu, ali on je odbioGettyimages.ru © Stringer/Paolo Bruno

Australija je ovih dana u centru pažnje zbog objavljivanja spiska 26 igrača koji će predstavljati tu zemlju na Svetskom prvenstvu. Prethodno je selektor Grejem Arnold odbio da pozove svog zeta Trenta Sejnsburija, a sada je i sam selektor dobio jednu odbijenicu.

Kristijan Volpato, mladi fudbaler Rome, imao je priliku da predstavlja Australiju na Mundijalu u Kataru, ali je odlučio da ne prihvati poziv.

Volpato se dugo premišljao šta da radi, ali mu je u planu da u budućnosti zaigra za Italiju, stoga je sada odbio Australiju, kako ne bi u Kataru izgubio mogućnost igranja za "azure".

"Rekao sam mu da je na popisu od 26 igrača, a on mi je odgovorio da mora da popriča sa svojim ljudima. Na kraju je odbio poziv. Razumem ga. Jako je mlad i to je ogromna odluka u tako ranoj fazi karijere i nije želeo da je donese", rekao je selektor Arnold.

Australija zbog ovoga neće zatvoriti vrata Arnoldu, a pred njim je da donese konačnu odluku.

"Kristijan je sjajan dečko i vrata reprezentacije su mu uvek otvorena ako poželi da zaigra za Australiju. Znam da mu nije bilo lako, ali to je njegova odluka i ja je poštujem. Puno toga u karijeri je još pred njim", dodao je Arnold.

Inače, Volpato je rođen u Australiji, ali ima italijanske korene. On već dugo, od najmlađih dana nastupa za Romu. Trenutno je član i omladinskog, a povremeno i seniorskog tima Rome, pošto mu je tek 18 godina. Ove sezone je upisao sedam nastupa, na kojima je zabeležio dva gola i jednu asistenciju.

Njegov ugovor sa Romom traje do leta 2026. godine, a zanimljivo je i to što o karijeri veziste brine menadžerska agencija koja je u vlasništvu legendarnog Frančeska Totija.

image