Sport

Gvideti ne gubi optimizam: Sve je u našim rukama!

Posle poraza iz tabora ženske odbojkaške reprezentacije Srbije poručuju da ne gube nadu
Gvideti ne gubi optimizam: Sve je u našim rukama!© OSSRB

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti svestan je problema koje su odbojkašice imale u meču Dominikanske Republike, ali ističe da je sve "i dalje u našim rukama" kada je reč o plasmanu na Olimpijske igre.

Svetske šampionke doživele su prvi poraz na kvalifikacionom turniru u Ningbou. Posle četiri vezane pobede, izgubile su od Dominikane sa 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17).

"Bila je ovo veoma teška utakmica, Dominikana je igrala zaista odlično u svim segmentima igre. One su se branile sjajno, nisu imale problema na prijemu, a u napadu su pronalazile brojna rešenja. Mi smo se mnogo mučili u napadu danas, ali za to moramo da odamo priznanje Dominikani", rekao je Gvideti.

Srpske odbojkašice već u subotu očekuje duel sa Holandijom.

"Sada gledamo ka narednom meču, sve je otvoreno, sve je u našim rukama, želimo da dobijemo naredna dva meča. Sledeći rival nam je Holandija, moramo da se pripremimo za to", poručio je Gvideti.

Srbija će u subotu u šestom kolu igrati protiv Holandije od 10.00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, sedmom kolu, u nedelju, 24. septembra protiv Kine od 13.30 časova po našem vremenu.

Plasman na Olimpijske igre izboriće dve prvoplasirane ekipe iz Ningboa.

image