Partizan jedva pokorio Pančevo i ostavio Zvezdu na "minus četiri" pred derbi

Puleni Igora Duljaja su teškom mukom uspeli da stignu do novog trijumfa i tako prenesu pritisak na Crvenu zvezdu uoči "večitog" derbija naredne sedmice

Muči se Partizan iz kola u kolo, ali pobede nastavljaju da se ređaju. Beogradski crno-beli savladali su Železničar u Pančevu 2:1 u utakmici 8. kola Superlige Srbije.

Time je Partizan uspeo da pobegne na čak četiri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i stigne do deobe prve pozicije sa ekipom TSC-a.

Ipak, bio je ovo sve samo ne jednostavan meč za Duljajev tim. Partizan je poveo preko Mateusa Saldanje u 27. minutu nakon asistencije Mihajla Ilića, ali samo nekoliko minuta kasnije Pančevci su izjednačili iz penala. Precizan sa 11 metara bio je Aleksandar Đorđević.

Nastavio je Partizan da dominira na terenu, ali nije sve išlo tako lako. No, do pobedonosnog pogotka su uspeli da stignu i to preko novog pojačanja Gajasa Zahida, koji je crno-belima doneo šestu pobedu u sedmom meču u sezoni.

Partizan je tako sada na vrhu izjednačen sa TSC-om sa 19 bodova, a iza njih nalazi se Zvezda sa 15. Upravo TSC i Zvezda je trebalo da igraju ovog vikenda njihov duel, ali je on otkazan zbog obaveza ekipa u UEFA takmičenjima.