Sport

Duljaj: Čvrsto smo na nogama, podsmevali su nam se

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj, zahvalio je posle pobede nad Železničarom (2:1) navijačima na divnoj atmosferi i istakao da se ekipa od nedelje okreće pripremama za 171. "večiti derbi"
Duljaj: Čvrsto smo na nogama, podsmevali su nam se© ATA Images

Partizan je u neizvesnoj utakmici uspeo da savlada ekipu iz Pančeva sa 2:1.

"Teška utakmica što se tiče psihe. Rekao sam igračima da je ovo najvažnija utakmica ove godine, da ne razmišljaju o narednoj. Mnogi su u mislima imali da smo unapred obezbedili tri boda. Moj kolega je odlično postavio taktiku, teško je igrati protiv ekipa koje se dobro brane. Zaslužena pobeda i hvala publici na divnoj atmosferi. Od nedelje se pripremamo za derbi. Ima vremena, prvo da napravimo analizu", rekao je Duljaj.

Šef struke Partizana pohvalio je ambijent na stadionu Železničara.

"Moram da pohvalim ambijent, prvi put sam u Pančevu na ovom prelepom objektu, bila je odliča atmosfera i verujem da su navijači imali šta da vide. Igrali smo protiv tima koji ima odličnog trenera, koji je fantastično pripremio tim, tačno su znali kako mi igramo, odlično su se postavili, bilo je veoma, veoma teško igrati protiv Železničara, tako da sve pohvale za kolegu i igrače Železničara."

Naredni meč, Partizan igra protiv Crvene zvezde, koju dočekuje u sredu.

"Što se tiče derbija, jako je važno da ne bude nikakve euforije, to je zabranjeno. Moramo da se vratimo nazad pre nekih mesec i po, dva, kada smo u Sloveniji igrali prijateljske utakmice, pa kada smo igrali u Beogradu, kada su nam se svi podsmejavali i potcenjivali... To sad ne znači da mi treba da podignemo nos i da mislimo da smo sada mi najbolji. Ne! Čvrsto stojimo na nogama, igramo protiv tima koji je učesnik Lige šampiona. Toliko što se tiče derbija", zaključio je Duljaj.

image