Sport

Barsa oduševljena, ali će morati da izdvoji 100 miliona da zadrži pojačanja

Prema pisanju španskih medija, Barselona je saznala cenu koju će morati da plati Atletiko Madridu i Mančester sitiju, kako bi u svojim redovima mogla da zadrži Kansela i Feliksa
Barsa oduševljena, ali će morati da izdvoji 100 miliona da zadrži pojačanja© FC Barcelona

Danima mediji u Španiji, a pogotovo Kataloniji, pišu o oduševljenju Barselone pojačanjima koje je završila poslednjeg dana prelaznog roka.

Dva Žoaa, Kanselo i Feliks, došli su na pozajmicu u "Blaugranu" i odmah se pokazali u najboljem svetlu.

Feliks, koji je došao iz Atletiko Madrida, postigao je tri gola na isto toliko odigranih utakmica, dok je Kanselo jednom bio strelac, a jednom asistent.

U poslednje dve utakmice, Barselona je savladala Betis i Antverpen sa po 5:0.

Sve funkcioniše sjajno u redovima katalonskog tima, koji je navodno saznao koliko je potrebno da izdvoji kako bi zadržao portugalski dvojac.

Obojica su došla na jednogodišnju pozajmicu, a opcija otkupa nije precizirana.

Naime, kako pišu madridski mediji, Atletiko je odredio cenu i očekuje oko 70 do 80 miliona evra za Feliksa.

Što se tiče Kansela, Mančester siti bio bi zadovoljan sa 25 miliona evra.

Kako se još uvek nalazi u teškom finansijskom stanju, nije poznato hoće li Barsa moći da izdvoji taj novac sledeće leto.

Ipak, predsednik Laporta i stručni štab, naporno su radili kako bi smanjili rashode i plate u klubu, pa je tako Barselona za samo jednu sezonu, smanjila platežne rashode u klubu sa oko 600, na oko 200 miliona evra godišnje.

Fudbalski stručnjaci navode da će uprkos renoviranju stadiona "Kamp Nou", Barselona od narednog leta, imati mnogo bolju finansijsku situaciju u klubu.

image