Sjajna vest: Reprezentacija Rusije igraće prijateljske mečeve protiv nekoliko brazilskih klubova

Saradnja između Rusije i Brazila sjajno funkcioniše i na sportskom nivou

Ruski fudbalski savez (RFU) je praktično dogovorio prijateljske utakmice za reprezentaciju Rusije protiv niza brazilskih klubova, uključujući Santos i Palmeiras, javio je novinar Fabio Aleišo na svom Telegram kanalu.

Prema rečima izvora, mečevi će se odigrati od 10. do 17. oktobra. Pored Santosa i Palmeirasa, protivnici Rusa trebalo bi da budu Red Bul Bragantino i još jedan klub koji još nije određen. Pregovori su u završnoj fazi.

U septembru je stručni štab ruske reprezentacije pozvao u tim 49 igrača, koji su bili podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je odigrala dve prijateljske utakmice protiv egipatskog olimpijskog tima, dok se druga susrela sa reprezentacijom Katara.

Rusija pronuđena da igra prijateljske utakmice

FIFA i UEFA su u februaru prošle godine zbog dešavanja u Ukrajini uvele sankcije, kako ruskim klubovima, tako i njihovom fudbalskog savezu. Zbog te odluke nijedan klub, niti nacionalni tim Rusije ne mogu da igraju zvanične međunarodne utakmice, zbog čega su prinuđeni da igraju prijateljske.

Fudbalski savez Rusije je imao problema i prilikom zakazivanja prijateljskih mečeva, jer mnogi savezi nisu želeli da im izađu u suret iz političkih razloga.

Prošle godine je otkazana prijateljska utakmica sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, jer se digla ogromna buna u tamošnjoj javnosti, koju su predvodili fudbaleri Edin Džeko i Miralem Pjanić.