Sport

"Grobari": Ne dolazimo na večiti derbi, tražimo ostavku Vazure!

Najvatreniji navijači Partizana saopštili da će južna tribina u sredu biti prazna
"Grobari": Ne dolazimo na večiti derbi, tražimo ostavku Vazure!© ATA Images/Ivica Veselinov

Grupa "Grobari", objavom na društvenim mrežama, potvrdila je da nastavlja bojkot zbog nezadovoljstva radom uprave i da neće doći na stadion uprkos važnosti utakmice sa Crvenom zvezdom. Oni su istakli da zahtevaju ostavku generalnog direktora kluba Miloša Vazure.

"Nije laka odluka uskratiti igrače za podršku u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, ali naša borba mora da se nastavi. Ljudi koji vode klub ne zaslužuju ni mrvu kompromisa! Situacija je vrlo jednostavna, potrebno je da Miloš Vazura podnese ostavku i mi se iste sekunde vraćamo na JNA. Dokle god je prvi čovek kluba i njegov profit važniji od svih nas, dotle će trajati ova mučna situacija za naše igrače. Svako ko misli da tog dana mora biti uz klub, neka to i uradi, ali sa istoka i zapada. Jug mora biti prazan i molimo da se ta odluka ispoštuje. Partizane, srećno!", stoji u objavi "Grobara".

Treći derbi bez njih

Ovo će biti treći put da "Grobari" ne dolaze na večiti derbi, prethodno se to događali u oktobru 2005. i maju 2007. Razlozi su bili vezani za proteste navijača  protiv uprave Partizana, baš kao i sada.

U 125. večitom derbiju, odigranom 15. oktobra 2005. godine, Partizan je imao tek nekoliko navijača na tadašnjoj "Marakani". Utakmica se završila pobedom domaćina rezultatom 2:0.

Jug je bio prazan u Humskoj 5. maja 2007, kad je Crvena zvezda pobedila sa 2:1 i tada overila titulu. Razlog zašto Grobari nisu bili prisutni je taj što su pokušavali da oteraju iz fotelja Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića.

U sredu od 19.00 časova je na programu 171. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

image