Sport

Srpske rukometašice otkrile skandal - ovako su ih Slovenci špijunirali

Rukometašice Srbije bile su razočarane zbog toga što su ih članovi domaće selekcije krišom snimali tokom treninga uoči međusobnog i odlučujućeg duela na Evropskom prvenstvu.
Srpske rukometašice otkrile skandal - ovako su ih Slovenci špijunirali© Instagram/screenshot/milenabg2

Rukometašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u narednu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu, pošto su upisale sva tri poraza u svojoj grupi. Veoma teška grupa za naše devojke ispostavila se nepremostivo, posle mečeva protiv domaće Slovenije, kao i rukometnih sila Danske i Švedske.

No, izabranice Uroša Bregara našle su se u centru pažnje nakon poslednjeg poraza, protiv Slovenije, pošto su optužile domaću selekciju da su ih špijunirale na treningu pred odlučujući duel za plasman u drugu fazu.

Po završetku takmičenja za Srbiju, sve je otkrila Jelena Lavko (nekada Živković), koja je otkrila sramotan potez domaćeg tima. Tokom treninga Srbije u Celju, naše devojke su bile špijunirane. Njihov trening je bio sniman, a zatim i analiziran kako bi se osujetile akcije srpskog tima. Na kraju se na društvenim mrežama pojavio i niz fotografija koji pokazuje kakvu strategiju su imali u redovima Slovenije.

"Žao mi je jer smo do sad sa Slovenijom imale skor 3:0 u međusobnim susretima na velikim takmičenjima. Još mi je više žao kad suprotni tim snima treninge, gde nema kamera, nego se postavlja telefon i ajped da nas snimaju jer se plaše da li će nas pobediti sa četiri beka ukupno koja imamo, šta onda više da se priča o rukometu i o sportu", rekla je jedna Lavko, jedna od najiskusnijih srpskih rukometašica.

Ubrzo je Milena Delić, predsednica UO Rukometnog saveza Srbije, na svom Instagram profilu objavila fotografije pomenutog špijuniranja. Na njima se vide kartonske kutije koje su naizgled slučajno ostavljene iznad tribina, ali su u njima bili telefoni koji su snimali trening naših rukometašica.

image