Sport

Tijana i Maja zadovoljne: Uspešno leto za nas, ispunile smo sve što smo planirale

Najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković izjavila je da je ponosna na saigračice, koje su izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine
Tijana i Maja zadovoljne: Uspešno leto za nas, ispunile smo sve što smo planirale© Odbojkaški savez Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd nakon što je na kvalifikacionom turniru u Kini overila olimpijsku vizu.

Srbija je u Ningbou na turniru A grupe kvalifikacija osvojila drugo mesto iza Dominikanske Republike, pa su te dve selekcije izborile direktan put u Pariz.

"Moramo da budemo zadovoljni, ostvarili smo glavni reprezentativni cilj ove sezone", počela je Boškovićeva.

"Igrali smo dva takmičenja za kratak vremenski period, finale Evropskog prvenstva, zatim ove kvalifikacije, tako da mogu da kažem da je ovo bilo uspešno leto za nas. Bilo je poprilično naporno, ali sam ponosna kako smo sve to izgurale. Ono što smo zacrtali, to smo i ostvarili. Srećni smo i zadovoljni."

Odbojkašice Srbije je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala delegacija Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

Srbija je ove godine igrala u Ligi nacija, dok je na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

"Ispunili smo očekivanja jer je glavni cilj bio da se plasiramo na Olimpijske igre. Nismo turnir završili kako smo želeli, jer smo na kraju kvalifikacija poraženi od Kine. Ta utakmica nije imala rezultatskog značaja. Moram da istaknem utakmicu sa Holandijom, koja je bila presudna za naš plasman na Igre", nadovezala se Maja Ognjenović.

Ona je istakla da su za reprezentaciju Srbije ove godine bile bitne kvalifikacije kao i kontinentalni šampionat.

"I Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Igre su imali isti značaj. Selektor Đovani Gvideti insistirao je i na dobrom rezultatu u Ligi nacija, ali znam da je nemoguće da se tri takmičenja tokom jednog leta igraju na istom nivou. Nismo se plasirali na završni turnir Lige nacija, ali se to kasnije ispostavilo kao dobro jer smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne možemo da budemo nezadovoljni, jer smo igrali finale i izborili plasman na Igre u Parizu. Kada se osvrnemo na leto 2023. možemo da budemo zadovoljni, pošto smo ispunili sve što smo planirali". zaključila je Ognjenovićeva.

image