Sport

Legendarni Kaka vidi Srbiju među favoritima na Svetskom prvenstvu

Čuveni brazilski fudbaler Kaka smatra da je Brazil favorit za osvajanje titule na Mundijalu u Kataru, a ekipu Srbije vidi kao moguće iznenađenje na turniru.
Legendarni Kaka vidi Srbiju među favoritima na Svetskom prvenstvu© Francois Nel/Getty Images

On je u intervjuu za "Gazetu delo sport" istakao da je njegov Brazil favorit na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Brazil je favorit - rade dugo na ovom projektu, imaju savršen spoj mladosti i iskustva i mogu da prevaziđu negativne momente. Vinisijus, Rodrigo, Antoni su sazreli, a tu je i nekoliko iznenađenja, poput Bremera, za kojeg nisam znao do pre nekoliko meseci", rekao je Kaka.

On je ocenio da će najveći konkurenti Brazilu biti Francuska i Argentina, ali i Srbija.

"Osim Brazila, tu su i Francuska, Argentina i, verovatno će se mnogi iznenaditi, Srbija. Imaju izuzetno opasnu ekipu", rekao je Kaka.

Čovek koji je bio deo tima Brazila koji je osvojio poslednju titulu, u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, sa nestrpljenjem čeka Mundijal, poslednji na kojem će igrati najbolji fudbaleri današnjice - Kristijano Ronaldo i Leo Mesi.

"Čeka nas specifičan Mundijal, prilagođavanje klimi i oporavak mogli bi da imaju veliku ulogu. Uveren sam da će najbolji fudbaleri biti na visini zadatka, a posebno me interesuje da vidim Kristijana Ronalda i Lionela Mesija i njihov uticaj na poslednjem Mundijalu koji će igrati. Takođe, voleo bih da Nejmar bude njihov naslednik", poručio je legendarni fudbaler.

image