Sport

Panter za RT Balkan: Moj ostanak u Partizanu je pokrenuo lavinu, hteo sam da budem lider

Bliži se sam početak nove košarkaške sezone, a američki košarkaš Kevin Panter govorio je o svojoj odluci da ostane igrač Partizana
Panter za RT Balkan: Moj ostanak u Partizanu je pokrenuo lavinu, hteo sam da budem lider© Aleksandar Petrović / RT Balkan

Kapiten košarkaša Partizana Kevin Panter govorio je za medije uoči početka nove sezone, a tom prilikom odgovarao je i na pitanja novinara RT Balkan.

Lider ekipe Željka Obradovića istakao je da je uoči nastupa u ABA ligi i Evroligi u novoj sezoni zadovoljan što je svojim potpisom novog ugovora sa crno-belima "pokrenuo" i druge saigrače da isto učine.

"Mislim da jesam. Mislim da dok ja nisam produžio ugovor, da niko nije potpisao još novi ugovor. Kada sam to uradio, na neki način je to pokrenulo lavinu pa su potpisali i Zek (Ledej) i Aleksa (Avramović). Ali rekao sam sebi tokom tog perioda - nisam bio siguran ko će ostati u Partizanu, ali uradio sam to zbog sebe i nikog drugog. Svi mi čujemo neke priče o drugim igračima, ali uradio sam to zbog sebe. Osećao sam se da ja kao kapiten treba da budem lider, da treba ja prvi da kažem 'treneru, hajde da uradimo ovo' i da se nadam da će i drugi krenuti istim putem", rekao je Panter u odgovoru na pitanje RT Balkana, dok je potom istakao da nije iznenađen kvalitetom novih pojačanja koji su stigli u Partizan.

"Ne baš. Igrao sam protiv Pi-Džeja (Doužera) na koledžu, Frenk (Kaminski) je igrao za Viskonsin, tako da sam znao te momke, gledao sam ih i u NBA ligi. Očekivao sam da su odlični igrači. Da, pričao sam sa njima o klubu i naravno, kako vreme bude prolazilo, pripremaću ih za određene stvari. Kad bude bio prvi derbi, reći ću im šta da očekuju. To su neke male stvari, jer je duga sezona. Kako sezona bude odmicala, tako će i biti potrebe da pričamo o određenim stvarima, da ih uputim na sve što treba", poručio je Kevin Panter.

image