Sport

Majami bez Mesija ostao bez drugog trofeja

Najbolji fudbaler svih vremena zbog povrede nije mogao da igra i to se ispostavilo kao preveliki nedostatak za "ružičaste"
Majami bez Mesija ostao bez drugog trofeja© Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Fudbaleri Intera iz Majamija nisu uspeli da osvoje Ju-Es open kup, pošto su u finalu poraženi od Hjuston dajnama rezultatom 2:1.

Inter je propustio priliku da osvoji drugi trofej za samo mesec dana, pošto je, na krilima Lionela Mesija, trijumfovao u KONKAKAF Liga kupu.

Bio je to prvi trofej za klub koji je 2018. godine osnovao čuveni Dejvid Bekam, ali drugog, barem za sada, neće biti. I razlog za to je jednostavan – neigranje omalenog Argentinca.

Mesi se povredio pre nekoliko dana na utakmici sa Torontom i, prema rečima trenera Herarda Tate Martina, nije bio u stanju da zaigra protiv Hjustona. Na terenu nije bilo ni levog beka Đordija Albe, što su "dinamitaši" na najbolji način iskoristili.

Već u prvom poluvremenu su rešili pitanje pobednika, a strelci su bili Grifin Dorsi u 23. minutu, odnosno Amin Basi, koji je desetak minuta kasnije realizovao jedanaesterac.

Počasni pogodak za domaćina u Fort Loderlejlu bio je Džozef Martinez u nadoknadi vremena.

Sreću gostima doneo je NBA superstar Džejms Harden, koji je bodrio Hjuston, a potom i učestvovao u ceremoniji dodele pehara.

Interu sada preostaje takmičenje u MLS ligi i pokušaj da dođe do pozicije koja vodi u plej-of. Do pre nekoliko sedmica najgora ekipa na američkom kontinentu nalazi se trenutno na pretposlednjoj poziciji Istočne konferencije sa 32 boda.

Međutim, Mesi i saigrači imaju pet bodova i dve utakmice manje od Njujork sitija, koji je prvi iznad crte za doigravanje.

image