Zvezda pobedila: FSS i zvanično smenio Filipovića, u novom timu Sudijske komisije sporna imena

Ostvarila su se pisanja beogradskih medija - Dejan Filipović se više ne nalazi na čelu sudijske organizacije

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) smenio je predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića i na njegovo mesto postavio Dejana Santrača.

Nekoliko klubova iz Superlige Srbije, među kojima su Crvena zvezda i Partizan, tražili su smenu Filipovića, a situacija je kulminirala kada je uoči 171. večitog derbija za glavnog arbitra delegiran Srđan Jovanović, a crveno-beli zapretili da neće igrati, ukoliko ta odluka ne bude promenjena.

Pobeda Crvene zvezde

Rat sa Sudijskom komisijom Fudbalskog saveza Srbije i čovekom koji se do danas nalazio na njenom čelu, Dejanom Filipovićem, započela je Crvena zvezda.

Zvezda je ranije u saopštenju tražila smenu Filipovića, ali i generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. Ova druga želja joj nije ispunjena, barem ne za sada, a poznato je da je Šurbatović nedavno preživeo "puč" u savezu, kada su pojedine struje želele da iskoriste njegovo fizičko odsustvo zbog poslovnog puta i smene ga, ali nisu uspele. Iako javnost nikada do kraja nije uspela da sazna detalje tog događaja jasno je da mu određeni saradnici "rade o glavi", kao i da bi voleli da mu vide leđa. Zbog čega, po čijoj instrukciji i koga bi postavili umesto njega na tu vrlo zahtevnu funkciju, nije poznato.

Jasno je da je smenom Filipovića klub iz Ljutice Bogdana pokazao svoju moć kako čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, tako i ostalim klubovima.

Novi predsednik Sudijske komisije Santrač trebalo bi uskoro da obelodani sastav svog tima saradnika. Za sada je poznato da je Nenad Đokić, koji je bio u timu saradnika Filipovića, odbio poziv da se nađe u novom timu.

U javnosti se pominje da bi u novom sastavu Sudijske komisije trebalo da budu Aleksandar Vasić, Boško Jovanetić, Milan Jeremić, kao i Vladimir Nedeljković, koji je u svojoj karijeri sudio tek dve utakmice Superlige Srbije?! Da stvar bude gora prvo je umesto njega predložena Jasmina Zafirović, ali taj predlog se odjednom izgubio kada je dospeo u medije i umesto nje je pozvan doktor iz Jagodine, uprkos tome što nema dovoljno iskustva da bi mogao da obučava i ocenjuje mlade sudije, što će mu biti zaduženje.