Direktor AO: Voleo bih da po Novaku nazovemo stadion u Melburnu, ali...

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, kaže da bi voleo da oda počast najuspešnijem teniseru u istoriji turnira u Melburnu

Đoković je najuspešniji teniser u istoriji Australijan opena, a Tajli bi voleo da se na neki načen oda počast srpskom teniseru zbog svega što je uradio u Australiji.

Dva stadiona u Melburnu nose imena po legendama australijskog tenisa - Rodu Lejveru i Margaret Kort.

"Odluka o imenima stadiona nije moja, niti Teniskog saveza Australije. Mnogi ne shvataju da Vimbldon, Ju-Es Open i Rolan Garos poseduju stadione i terene na kojima se turniri održavaju. Mi ih iznajmljujemo, a Vlada Viktorije je vlasnik. Oni ulažu novac i održavaju ih, rade odličan posao. Sigurno bih podržao ideju da na neki način odamo priznanje Novaku, neverovatne stvari je napravio ovde u Australiji", rekao je Tajli u podkastu "Rokenrol tenis".

Direktor prvog grend slema u sezoni priznaje da bi voleo da ima više kontrole nad stadionima i terenima u Melburnu, kako bi se na njima češće igrao tenis.

"Krajem godine ulazimo, sve sređujemo za turnir, a u februaru izlazimo, pa se tu potom održavaju koncerti i ostale manifestacije. Voleli bismo da je to naše vlasništvo, bili bismo kreativni i imali bismo više teniskih mečeva u toku godine."

Đoković je ove godine osvojio desetu titulu u Melburnu, čime je nastavio dominaciju u Australiji, uprkos skandalu iz 2021. godine kada je deportovan.