"Novak je najbolji, ali je Federer najveći – stvara nešto u vazduhu gde god se pojavi"

Novak Đoković je ove sezone potvrdio da je najbolji igrač koji je ikada uzeo teniski reket u ruke, ali mnogima ti parametri nisu dovoljni

Argentinac Gvido Pelja rekao je da je Đoković statistički najbolji teniser svih vremena, ali da ga to ne čini najvećim.

Pelja se je pre nekoliko sedmica objavio povlačenje i u jednom od obraćanja medijima upitan je da prokomentariše ko je GOAT (Greatest of all time).

Nije imao dileme i rekao je da je to Rodžer Federer.

"Elegancija, poštovanje, skromnost, to kako se kreće na terenu i van njega. Federer izgleda kao da ne ulaže nikakav napor – ne viče, ne slavi, ne znoji se", počeo je sada već bivši teniser.

"Kao da se ni ne kreće – on je imao anticipaciju, što je drugačije od toga da se ne kreće. Malo njih ima sposobnost da zna kuda će lopta. Ono što je Federer doneo u ovom sportu, niko nije."

Čovek koji je tokom karijere bio 20. igrač sveta, smatra da Švajcarac ima nešto što niko drugi u ovom sportu ne poseduje.

"Jedini je stvarao nešto u vazduhu gde god da se pojavi – teretana, svlačionica, restoran... To se ne dešava ni s Nadalom ni s Đokovićem. Uđe Rodžer i nema šanse da svi to ne primete. Najbolji u istoriji je Đoković, po mom mišljenju, kada gledamo statistiku, rang… Ali Federer je tenis", dodao je Pelja.

On je u karijeri osvojio jednu titulu, a najbolji rezultat na grend slemovima mu je četvrtfinale Vimbldona 2019. godine.