Ogroman propust i skandal u Premijer ligi, Liverpulu poništen čist gol, sudije uputile izvinjenje

Veliki sudijski propust dogodio se na utakmici Totenhema i Liverpula u Premijer ligi, kada je gostima poništen regularan pogodak, uprkos upotrebi VAR tehnologije

Ima Liverpul svako pravo da bude besan nakon derbija sedmog kola Premijer lige.

"Crvenima" su dodeljena dva crvena kartona i poništen regularan pogodak. Uprkos tome, imali su šanse za bod, ali su postigli autogol u nadoknadi meča, pa je domaćin slavio sa 2:1.

Ipak, najviše pažnje privukao je pomenuti pogodak Luisa Dijaza, koji je morao biti priznat.

Krilni fudbaler gostiju nije se nalazio u ofsajd poziciji kada je postigao gol u prvom poluvremenu.

Linijski sudija podigao je zastavicu, da bi glavni nakon konsulaticije sa VAR sobom, potvrdio odluku o ofsajdu.

Sudijska organizacija Premijer lige utvrdila je da je napravljen veliki propust, nakon čega je izdato saopštenje.

"Gol Luisa Dijaza je poništen zbog ofsajda od strane sudija na terenu. Ovo je bila jasna i očigledna činjenična greška. Gol je trebalo da bude priznat posle VAR intervencije, međutim, VAR nije intervenisao. PGMOL izvršiće istragu okolnosti koje su dovele do ove greške", saopšteno je.

Veoma začuđujuće je što se situacija nije ozbiljnije gledala u VAR sobi, odnosno nisu ni povlačene linije kako bi se utvrdila ofsajd pozicija.

Ubrzo su engleski mediji došli do bizarnog objašnjenja, koje kaže da su sudije u VAR sobi mislile da je prvobitna odluka glavnog arbitra bila da je gol regularan i da su oni samo to potvrdili, te da je problem bio u komunikaciji.

Vidno i opravdano nezadovoljan nakon meča bio je Jirgen Klop, šef struke Liverpula.

"U svom životu nisam video nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni video utakmicu sa ovoliko nepoštenih okolnosti i nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudijske odluke, jeste rezultat", rekao je Klop.

"Nije ofsajd. Nema šanse. Loše su povukli linije. Videli smo to na poluvremenu, neko nam je to pokazao na mobilnom. Sve je jasno. Siguran sam da će se o ovome govoriti danima, ali teško je to podneti", zaključio je Nemac.