Sport

Partizan je prvi na tabeli - Kruševac osvojen, Zvezda i dalje na "minus četiri"

Fudbaleri Partizana pobedili su u nedelju uveče u Kruševcu ekipu Napretka rezultatom 2:0 (1:0) u meču 10. kola Superlige Srbije
Partizan je prvi na tabeli - Kruševac osvojen, Zvezda i dalje na "minus četiri"© FK Partizan / Miroslav Todorović

Pogotke za Partizan postigli su Aldo Kalulu u drugom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena i fudbaler Napretka Stefan Jovanović autogolom u 75. minutu, čime su crno-beli izbili na prvu poziciju na tabeli Superlige.

Oni su sada lideri sa 22 boda i na vrhu domaćeg šampionata su po prvi put od marta 2022. godine. Imaju dva boda više od TSC-a i četiri više od Crvene zvezde.

Partizan će u narednom kolu Superlige na svom terenu dočekati Mladost. Napredak je trenutno 14. na tabeli sa sedam bodova, a Kruševljani će u narednom kolu gostovati Radničkom u Nišu.

Ekipa Igora Duljaja je u prvom poluvremenu utakmice propustila veliki broj šansi, a propisno se obrukao Kalulu koji nije iskoristio izgledne prilike u 11, 14. i 21. minutu. Na golu Napretka briljirao je Vladimir Savić, koji je u 24. minutu uspeo da zaustavi i udarac Aranđela Stojkovića.

Kvinsi Menig nije iskoristio dve šanse za crno-bele u 39. minutu. Prvi udarac Meniga odbranio je Savić, a potom je holandski fudbaler šutirao pored gola.

Partizan je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Kristijan Belić je centrirao, a Kalulu je zatresao mrežu Napretka. Ovo je bio prvi gol Kalulua u dresu Partizana.

Gosti su nastavili sa napadima i u drugom poluvremenu, ali su gol za 2:0 postigli preko igrača Napretka Stefana Jovanovića koji je nespretno reagovao i poslao je loptu u mrežu. Time je Partizan uspeo da se izdvoji na vrhu tabele domaćeg prvenstva.

image