Švajcarci pišu pred gostovanje u Beogradu: Jang bojs izgubio DNK

Novinari švajcarskog "Blika" imaju mnoga pitanja za trenera Jang Bojsa Rafaela Vikija

Igra šampiona Švajcarske ne podseća na onu od prošle sezone, zbog čega je trener Viki često na meti tamošnjih medija.

U najnovijoj analizi pred utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu (sreda, 21.00) novinar "Blika" Alajn Kunc postavlja pitanje kako će izgledati tim Jang bojsa na "vrućem gostovanju" u drugom kolu Lige šampiona.

Sistem sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, kako je Jang bojs igrao protiv Lajpciga u prvom kolu LŠ, nije se pokazao dobrim.

"Bio je to sistem koji nije pomogao protiv Lajpciga. Odbrana sa trojicom u poslednjoj liniji i dve "šestice" ispred. Sigurnost na prvom mestu, ali Nemci su ipak bili jednostavno previše dobri.

U osnovi, diskusije o sistemu nisu baš relevantne. Jer oni retko određuju tok igre, uvek su igrači ti koji popunjavaju sistem. Ipak, diskusija o formaciji je adekvatna u prvoj utakmici Lige šampiona i to iz dva razloga: zato što Rafael Viki nikada nije igrao sa ovim sistemom u svojih 57 utakmica na klupi Jang bojsa i zato što je osnovni DNK tima, koji je pet puta osvajao šampionat u poslednjih šest godina, bačen u more", piše u analizi "Blika" i za kraj se zaključuje:

"Očekuje se da Jang bojs protiv Crvene zvezde igra ofanzivno, ali i oprezno pred frenetičnim navijačima".

Utakmica drugog kola Lige šampiona između fudbalera Crvene zvezde i Jang bojsa igra se u sredu od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić".