Kecmanovića slomio virus, Kinez ostvario prvu pobedu u karijeri

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Šangaju

Kecmanović je zbog prehlade predao meč prvog kola Kinezu Junčaoketeu Buu pri rezultatu 6:7 (6:8), 6:2, 2:1 za domaćeg igrača.

Trenutno 187. igrač sveta je posle nešto manje od sat i po vremena koliko je meč trajao, zabeležio prvu pobedu u profesionalnoj karijeri na ATP nivou.

Od početka meča je bilo jasno da nešto nije u redu sa reprezentativcem Srbije, koji je bio u zaostatku od prvog poena, ali je uspeo da sredinom seta vrati brejk i izjednači na 3:3.

Od tog trenutka se igralo gem za gem, sve do taj-brejka, u kojem je Kecmanović ponovo nadoknadio "debeli" minus. Vratio se od 4:0 za rivala i, uprkos tome što je bio lošiji na terenu, ukrao prvi set.

Tada je zatražio medicinski tajm-aut, ali nije pomoglo – osećao se sve slabije i Kinez je ubedljivo došao do izjednačenja u setovima.

U trećem je vrlo brzo bilo gotovo, pošto se Miša odlučio da je najpametnije da se povuče.

Bu će u drugom kolu mastersa u Šangaju igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

Ranije je plasman u drugo kolo izborio Dušan Lajović, koji je pobedio Švajcarca Stana Vavrinku 6:4, 7:6 (9:7). Lajović će u drugom kolu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora.

Masters u Šangaju na programu je od 4. do 15. oktobra, igra se za nagradni fond od 8.800.000 dolara i pobedniku će pripasti 1.000 ATP bodova.