Podatak koji pokazuje koliko je Đoković bolji od svih ostalih

Debata o tome ko je najbolji teniser svih vremena verovatno je odavno gotova, iako sada mnogi pokušavaju da izmisle argumente kako bi je učinili aktuelnom

Novak Đoković je osvajanjem Rolan Garosa, a potom i Ju-Es opena, potrdio zvanje najvećeg tenisera u istoriji sa 24 grend slem pehara u svojim vitrinama.

Đoković je osvojio sve što se može osvojiti u ovom sportu i to više puta, usput postavivši rekorde koji će teško biti ponovljeni.

Trenutno je na prvom ATP rang-liste na kojem provodi 393. sedmicu i vrlo je blizu nestvarnog dostignuća i magičnog broja 400. Da bi se to dogodilo, potrebno je da odbije nalet Karlosa Alkaraza do kraja godine, koji ima veliku šansu da ga ponovo smeni.

Do tada, razlika će u odnosu na ostale pratioce samo rasti, pa je tako "Jurosport" doneo podatak koji potvrđuje koliko je Novak bolji od svih svojih konkurenata.

On je odavno prestigao Rodžera Federera koji je 310 sedmica bio prvi, dok je u odnosu na Rafaela Nadala, daleko ispred.

Tačnije, Nadal je bliži spomenutom Alkarazu koji ima 36 nedelja iza svog imena, nego Đokoviću.

"Bik sa Majorke" je ukupno vladao 209 sedmica i zaostaje skoro duplo za najvećim rivalom.

Pritom, poznato je da Srbin ima više titula, ali i bolji međusobni skor od Španca (30:29), koji je nedavno pokušao "kiselim grožđem" da umanji učinak Đokovića. Tada je rekao da su njega omele povrede i da bi Novak bio frustriran ukoliko ga ne bi prestigao po broju grend slem titula.

Ipak, na kraju je morao da prizna da je njegov najveći suparnik potpuno zasluženo GOAT.

Od aktivnih igrača, prvi su bili još jedino Endi Mari (41) i Danil Medvedev (16).