Vruće u Ligi šampiona: Njukasl "razmontirao" PSŽ, Siti u Zvezdinoj grupi pobedio i Lajpcig

Milan posle dva kola ima gol-razliku 0:0, Barselona je opet upisala trijumf, dok je Lacio preokretom stigao do pobede u Škotskoj u mečevima Lige šampiona

I dok je Crvena zvezda vodila veliku bitku sa Jang bojsom u remiju 2:2 u Beogradu, u međuvremenu je odigrano još pet utakmica u drugom kolu Lige šampiona.

U okviru Zvezdine grupe G, Mančester siti je pobedio Lajpcig 3:1, a do pobeda su stigli i Njukasl, Barselona i Lacio, dok su Borusija Dortmund i Milan remizirali 0:0.

Siti je savladao Lajpcig istim rezultatom kao i Crvenu zvezdu, a strelci su bili Fil Foden, Hulijan Alvarez i Žeremi Doku, dok je za Lajpcig mrežu tresao Lois Openda. Ipak, iako je trijumf bio ubedljiv, Siti je sve do 84. minuta tražio drugi pogodak na meču.

Veliku pobedu ostvario je Njukasl, koji je u prvoj utakmici na "Sent Džejms parku" u Ligi šampiona posle 20 godina razbio Pari Sen Žermen 4:1. Spektakularan meč "svraka" golovima su uveličali Migel Almiron, Den Burn, Šon Longstaf i Fabijan Šer, dok je jedini gol za Parižane postigao Lukas Ernandez.

Barselona je uspela da slavi u Portu 1:0 golom Ferana Toresa i tako sačuva maksimalan učinak sa šest bodova, dok je u grupi E viđen preokret. Lacio je savladao Seltik 2:1 nakon prvobitnog vođstva škotskog tima preko Kjoga Furuhašija. No, Rimljani su uspeli da preokrenu preko Matijasa Vesina i Pedra Rodrigeza.