Sport

Fudbalski savez Srbije otvorio svoju prvu prodavnicu: Majice od 1.600, dresovi i do 16.000 rsd

Fudbalski savez Srbije otvorio je svoju prvu prodavnicu sa navijačkim suvenirima, uoči odlaska reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Fan šop orlovi " nalazi se u centru Beograda, na Terazijama 42, a na otvaranju prisutnima se obratio generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, koji je objasnio šta će sve biti u ponudi.

"Ovo je samo još jedan korak u nizu u cilju modernizacije Saveza. Mi imamo zaista velike zahteve od strane navijača Srbije za kupovinom navijačkih rekvizita i posebno dresova. I kao što vidite u ovoj prodavnici, navijači Srbije, ali i domaći i strani turisti koji posećuju Beograd, moći će da kupe original dresove fudbalske reprezentacije Srbije, navijačke dukseve, navijačke majice. Tu je i školski program, program i za bebe, a asortiman će biti sve veći i bogatiji", rekao je Šurbatović.

Glavni operativac FSS najavio je otvaranje još jedne radnje u glavnom gradu Srbije.

"Uskoro ćemo otvoriti još jednu prodavnicu u centru Beograda i preko svojih partnera i distributivnih kanala velikih trgovinskih centara, učinićemo da sadržaj i roba ove vrste bude dostupna svim navijačima. Saopštiću vam jedan interesantan podatak, pošto se nalazimo neposredno pred početak Prvenstva sveta koje se održava u Kataru.

Mi smo pred prethodno Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prodali 36000 dresova. Naši najveći kupci tada bili su u Austriji, Švajcarskoj. Nemačkoj, Australiji, SAD i Rusiji. Ovo je jedan 'šourum', ljudi koji dolaze ovde moći će da kupe ono što žele, a ono što je takođe važno, jeste da planiramo u narednim danima da otvorimo i onlajn prodavnicu i sve ove proizvode učinimo dostupnim širom sveta", rekao je Šurbatović.

Dresovi reprezentaacije koštaju od 11.000 do 16.000 dinara, dok se navijačke majice mogu naći po ceni od 1.600 dinara, koliko košta i šal.

Fudbalska reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru igra protiv Brazila 24. novembra u Lusailu od 20.00 časova po našem vremenu.

Zatim, četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna (11.00) u Al Vakri. Poslednju utakmicu grupne faze Orlovi igraju protiv Švajcarske od 20.00 sati, 2. decembra u Dohi.

image