UEFA popustila posle ukrajinske histerije: Mažić ipak nije bio kontrolor suđenja u Ligi šampiona

Politika je i ovoga puta umešala prste u sport, UEFA još jednom pokazala da ne može da joj se odupre i promene su morale da budu napravljene

Nekadašnji srpski sudija Milorad Mažić ipak nije bio kontrolor suđenja na utakmici drugog kola Lige šampiona između Antverpena i Šahtjora.

Mažić, koji je od ovog leta zaposlen u Fudbalskom savezu Rusije kao predsednik Sudijske komisije, sklonjen je pre početka susreta i umesto njega je sudije ocenjivao Holanđanin Jan Vegeref.

Jedan od najcenjenijih evropskih arbitara morao je da ispašta jer su se Šahtjor, ali i mediji žalili, pošto je dodeljen čovek koji je zaposlen u FS Rusije, čiji predstavnici ne mogu da igraju u evropskim takmičenjima od početka sukoba u Ukrajini.

Bez obzira na činjenicu da kontrolor suđenja nema apsolutno nikakve veze sa učesnicima utakmice, 50-godišnjak iz Vrbasa je svoje mesto morao da ustupi holandskom kolegi.

Tamošnji mediji pisali su da je nedopustiv potez UEFA da izabere čoveka koji je u jeku rata u Ukrajini pristao da zarađuje novac u "terorističkoj zemlji" koja je izopštena iz većine sportskih dešavanja.

Pravdu na utakmici Antverpena i Šahtjora, koja je završena velikim preokretom Ukrajinaca i pobedom od 3:2, delio je Slovenac Rade Obrenović.