Lepe vesti: Simanić večeras uz Zvezdu u " Štark areni"

Srpski reprezentativac Boriša Simanić mogao bi da se nađe večeras u "Štark areni" gde bi trebalo da posmatra utakmicu između Crvene zvezde i Asvela na otvaranju Evrolige

Simanić se oporavlja posle operacije i gubitka bubrega, ali prema pisanju medija, sve teče u najboljem mogućem redu i očekuje se da srpski reprezentativac uspe ponovo da zaigra košarku na najvišem nivou.

Dug je put do potpunog oporavka, a do tada, Boriša vreme provodi u Srbiji i ovog puta će iskoristiti da poseti neke od bivših saigrača i nekadašnji klub - Crvenu zvezdu.

"Biće jako emotivno u Areni večeras", napisao je Borišin otac Mladen na Tviteru čime je nagovestio da će se njegov sin naći pokraj parketa u ulozi posmatrača.

Podsetimo, Simanić je tokom meča reprezentacije Srbije protiv Južnog Sudana na Svetskom prvenstvu zadobio snažne udarce posle kojih je imao dve ozbiljne operacije, a usled jedne mu je odstranjen bubreg.

Doktor reprezentacije Dragan Radovanović je objasnio zašto je insistirao da se uradi i druga operacija.

"Udarac na prvi pogled nije izgledao drastično, ali već u svlačionici – posle pet minuta – ustanovio sam da je reč o ozbiljnom krvarenju. Za pet mintua smo ga smetili u ambulatna kola Hitne pomoći, i u bolnicu. Taj sistem je malo spor, ali bubreg verovatno svakako ne bi mogao da bude sačuvan, zbog prirode povrede. Insistirao sam na drugoj operaciji, ona je urađena na najbolji način. Bio sam u komunikaciji sa doktorima, imao sam uključen telefon sve vreme, pozvali su me i rekli da je tkivo izgubilo vitalnost, te da bubreg mora da se odstrani. Sve je urađeno po svim pravilima medicine", rekao je Radovanović.