Sport

Presedan u Alkmaru: Srpski fudbaler priveden posle utakmice, policija tukla predsednika kluba

Neverovatna situacija dogodila se posle utakmice između AZ Alkmara i varšavske Legije, srpski fudbaler je uhapšen, a iz redova gostiju navode da je u pitanju neviđeni presedan
Presedan u Alkmaru: Srpski fudbaler priveden posle utakmice, policija tukla predsednika klubaGetty © Dean Mouhtaropoulos

Holandska policija privela je fudbalere Legije Radovana Pankova i kapitena Žozuu nakon utakmice Lige konferencija u Alkmaru.

Takođe, u gužvi ispred stadiona organi reda su pretukli i predsednika Legije Darijuša Mioduskog, prenose poljski mediji.

Policija je objavila kako je dvoje privedenih osumnjičeno za krivično delo napada, objavila je holandska agencija "APN".

Poljski mediji prenose da je došlo do guranja i tuče sa redarima koji nisu hteli da puste fudbalere Legije da izađu sa stadiona.

Navodno, jer su navijači poljskog tima u tom trenutku počeli da izlaze sa stadiona na drugim sektorima.

Situacija je eskalirala, a u gužvi je stradao i predsednik poljskog kluba Darijuš Mioduski, te jedan od trenera koji su dobili udarce po licu i leđima.

Policija je u jednom trenutku zapretila da će nasilno ući u autobus ako Pankov i Žozua ne izađu iz njega. Srpski i portugalski fudbaler su potom odvedeni u policijsku stanicu, dok su trener Legije Kosta Runjajić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat taksijem otišli za njima.

"Fizički integritet nekoliko igrača i članova stručnog štaba narušen je od članova osiguranja i policije. Situacija bez presedana", napisao je čelnik kluba Jarek Jankovski na svom Tviter profilu.

Prema pisanju poljskih medija, Pankov i Žozua su noć proveli u pritvoru i neće putovati nazad sa ekipom.

"Autobus je bio tri četvrtine pun. Samo smo želeli da odemo. Nisam video nikakav povod za ovakvu reakciju… Predsednika su gurali i podbadali, sve je snimao, uzeli su mu telefon iz ruku, ali nije uhapšen. Naši igraču jesu… Niko ne zna zašto. Nismo bili agresivna strana, mi smo napadnuti. Možda su Žozue i Pankov pričali najglasnije? Teško je reći. Zaista ne znam razlog", rekao je portparol kluba.

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki celu situaciju podigao je na državni nivo.

"Veoma uznemirujući izveštaji iz Alkmara. Naložio sam Ministarstvu spoljnih poslova da pokrene diplomatske akcije kako bismo videli šta se desilo. Prema poljskim igračima i navijačima se mora ponašati u skladu sa zakonom", naveo je Moravjecki.

image